7 bombe din cartea lui Andrew Morton – Queen at “Wit’s end” și cerbul fac dramă

Autorul regal proeminent Andrew Morton, cunoscut mai ales pentru cartea sa despre Prințesa Diana, publică o altă biografie, de data aceasta despre Regina, care își propune să facă lumină asupra femeii din spatele coroanei.

Încărcare video

Videoclipul nu este disponibil

Regina se adresează națiunii după moartea Prințesei Diana

O carte nou-nouță pretinde că aruncă o lumină nouă asupra Reginei, în timp ce aceasta își sărbătorește Jubileul de platină și 70 de ani pe tron.

Este scris de eminentul autor regal Andrew Morton, care este cel mai bine cunoscut pentru biografia sa despre Prințesa Diana și care acum și-a îndreptat atenția către Majestatea Sa.

Numit Regina, editorul cărții spune că „te duce în culise pentru a descoperi femeia din spatele Coroanei”.

Și până acum a fost serializat în Daily Mail, unde Morton examinează relația dintre regina și Diana și modul în care monarhul a tratat moartea prematură a prințesei.

Iată șapte dezvăluiri care au fost făcute în serializarea cărții despre cele două femei…

Regina era la capătul ei


Diana cu Regina în 1987, cu un deceniu înainte de moartea tragică a Prințesei

Potrivit cărții, regina era la capătul inteligenței ei, când căsătoriile a doi dintre fiii ei – Prințul Charles și Prințul Andrew – s-au destrămat în același timp.

În 1992, Charles s-a separat de Diana, în timp ce Andrew s-a separat de soția sa de atunci, Sarah Ferguson.

Morton scrie: „În anii 1990, echilibrul său remarcabil a fost testat mult mai mult decât am știut vreodată.

„Potrivit unei prietene de-ale ei, ea a fost supărată când căsniciile lui Charles și Andrew s-au prăbușit, întrebându-se cu voce tare când familia ei și monarhia vor avea în sfârșit o pauză”.

Impactul despărțirii lui Charles și DianaRegina cu Charles și Diana în ziua nunții lor din 1981
(

Imagine:

Getty Images)

Îți place familia regală? Înscrieți-vă la buletinul informativ zilnic Mirror pentru a primi cele mai recente știri despre Regina, Charles, Kate, Wills, Meghan, Harry și restul firmei The Firm. Apasă aici pentru înregistrare .

Morton adaugă că despărțirea lui Charles și Diana l-a afectat atât de profund pe monarh, încât „și-a permis să se abată de la obiceiurile înrădăcinate ale vieții”.

El a adăugat: „Îi mai rămânea doar un martini uscat seara; personalul ei a observat că băutura modestă a Majestăţii Sale a crescut considerabil. »

Regina a numit-o inițial pe Diana „una dintre noi”

Potrivit cărții, Diana a impresionat-o pe regina în timpul primelor întâlniri cu monarhul în timpul curtarii sale cu Charles.

Morton scrie că, după prima vizită a Dianei la Balmoral, în 1980, regina a remarcat: „Ea este una dintre noi”.

Queen a fost enervată de bufniile Dianei și Fergie în noaptea de burlaci a lui AndrewDiana și Fergie la Trooping the Color în 1991
(

Imagine:

Getty Images)

Noua carte a lui Morton descrie, de asemenea, legătura Dianei cu fosta ei cumnata Fergie – și modul în care la început Regina a fost fericită de relația lor.

Cu toate acestea, el adaugă că un incident a enervat-o pe regina în legătură cu comportamentul cuplului lor – și s-a întâmplat la petrecerea burlacilor prințului Andrew, când cuplul s-a îmbrăcat în ofițeri de poliție și a intenționat să-l „oprească” pe mire înainte de a ieși la cocktailuri.

Morton scrie: „Odată ce povestea a apărut, monarhul a fost profund enervat că viitoarea regină a Angliei fusese văzută rătăcind prin Londra îmbrăcată în polițist, ceea ce era, din punct de vedere tehnic, o infracțiune penală. Diana a fost chemată să o vadă”.

Regina și Charles s-au consolat reciproc după moartea DianeiRegina cu fiul ei cel mare, Prințul Charles
(

Imagine:

Getty Images)

Noua carte, publicată în serialul Daily Mail, examinează, de asemenea, răspunsul Reginei în timpul uneia dintre cele mai dificile perioade ale domniei ei – moartea Prințesei Diana.

Majestatea Sa a fost la Balmoral cu Charles și fiii ei cu Diana, Prințul William și Prințul Harry, când s-a scurs vestea cumplită că ea a murit în urma unui accident de mașină la Paris.

La aflarea morții tragice a Dianei, cartea susține că într-o „rărită etapă de afecțiune”, suverana și fiul ei s-au consolat fizic unul pe celălalt, poate simțind că acest eveniment va fi fără precedent din punct de vedere emoțional.

Morton a adăugat: „Regina a comandat un ceainic, dar nu a atins nicio picătură în timp ce ea, Prințul Philip și Prințul Charles se plimbau pe holul căptușit cu tartan, întrebându-se ce să facă”.

La început, Reginei nu i-a plăcut descrierea lui Tony Blair despre „prințesa poporului”Regina la înmormântarea Prințesei Diana în 1997
(

Imagine:

Getty Images)

La câteva ore de la vestea morții Dianei, omagiile aduse ei au început să vină din întreaga lume.

Un omagiu amintit în special de mulți a fost noul prim-ministru Tony Blair, care a numit-o „prințesa poporului”.

Dar în noua carte a lui Morton, el scrie că unii observatori cred că „nu a fost în întregime salutată de regina”.

Regina s-a simțit „complet nedumerită” să se întoarcă la Londra după moartea Dianei

În zilele de după moartea Dianei, familia regală a rămas la Balmoral și s-a adunat în jurul fiilor îndurerați ai Dianei, William și Harry.

În cele din urmă, au făcut călătoria înapoi la Londra la timp pentru înmormântarea Dianei, iar capitala a fost plină de bocitori, mulți plângând.

Morton scrie: „După cum a explicat un asistent principal: „La Balmoral, ea nu și-a dat seama. Nu știi niciodată cum arată până nu ești acolo.

„„Toate remarcile și oamenii care stăteau împreună, plângând – toată națiunea părea să fi înnebunit. Regina și Prințul Philip s-au simțit complet năuciți. “”

The Queen de Andrew Morton, publicat de Michael O’Mara, este disponibil pe 24 mai.

Citeste mai mult

Citeste mai mult

.

Add Comment