Adulții obezi ar trebui să bea mai puțin alcool decât indica ghidurile din cauza riscului mai mare, avertizează experții

Sticle pe perete: nivelurile mai mari de grăsimi par să „amplifică” efectele nocive ale alcoolului

Potrivit experților, limitele recomandate de consum ar trebui să fie mai mici pentru persoanele grase, deoarece alcoolul le dăunează mai mult.

Băutorii supraponderali care urmează recomandările din Marea Britanie de cel mult 14 unități pe săptămână au șanse de trei ori mai mari de a dezvolta anumite tipuri de cancer decât cei care sunt slabi.

Un studiu de la Universitatea din Sydney a analizat date de la 400.000 de adulți din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani și a analizat câți au dezvoltat cancer legat de alcool pe o perioadă de 12 ani.

Ei au descoperit că nivelurile mai mari de grăsimi păreau să „amplifică” efectele nocive ale alcoolului. În comparație cu cei „nu au băut niciodată” cu cea mai mică grăsime corporală, cei cu cea mai mare grăsime care au băut în limitele de alcool au avut cu 53% mai multe șanse de a dezvolta cancere, inclusiv la nivelul gurii, gâtului, laringelui, ficatului, intestinului, stomacului și sânului.

Dar cei cu cel mai scăzut nivel de grăsime corporală și băutură în limite erau cu doar 19% mai expuși riscului.

Cei mai grasi oameni care au baut dincolo de limite au avut cu 61% mai multe sanse de a face cancer.

Consumatorii supraponderali care urmează recomandările din Marea Britanie au șanse de trei ori mai mari de a dezvolta anumite tipuri de cancer decât cei care sunt slabi

Consumatorii supraponderali care urmează recomandările din Marea Britanie au șanse de trei ori mai mari de a dezvolta anumite tipuri de cancer decât cei care sunt slabi

Dr. Elif Inan-Eroglu, care a condus cele două studii la Universitatea din Sydney, a spus: „Orientările privind consumul de alcool ar trebui să țină cont de nivelul de obezitate al oamenilor.

„Persoanele obezi, în special cele cu exces de grăsime corporală, trebuie să fie mai conștienți de riscurile consumului de alcool”.

Medicii-șefi din Marea Britanie sfătuiesc bărbaților și femeilor să nu bea mai mult de 14 unități pe săptămână în mod regulat, repartizate pe trei sau mai multe zile.

Cât de mult alcool este de prisos?

Pentru a menține riscurile pentru sănătate legate de alcool la un nivel scăzut, NHS recomandă bărbaților și femeilor să nu bea mai mult de 14 unități pe săptămână în mod regulat.

O unitate de alcool corespunde la 8 g sau 10 ml de alcool pur, adică aproximativ:

  • o jumătate de litru de lager/bere/cidr cu o tărie mai mică decât cea normală (3,6% ABV)
  • o singură cupă mică (25 ml) de băuturi spirtoase (25 ml, ABV 40%)

Un pahar mic (125 ml, ABV 12%) de vin conține aproximativ 1,5 unități de alcool.

Dar NHS avertizează că riscul pentru sănătatea ta este crescut prin consumul regulat de orice cantitate de alcool.

Riscurile pe termen scurt includ rănirea, comportamentul violent și intoxicația cu alcool.

Riscurile pe termen lung includ boli de inimă și de ficat, accident vascular cerebral, precum și cancere de ficat, intestin, molii și sân.

Persoanele care beau până la 14 unități pe săptămână sunt sfătuite să le împrăștie uniform pe parcursul a trei sau mai multe zile, mai degrabă decât să bea în exces.

Nu este recomandat femeilor care sunt însărcinate sau care încearcă să rămână însărcinate să bea pentru a reduce riscurile pentru copil.

Sursa: ENM

Dar dr. Inan-Eroglu a avertizat că liniile directoare sunt prea generale, adăugând: „Dacă aveți o greutate normală sau obez, nu este diferit – dar ar trebui să fie”.

Alocații mai mari de băutură pentru persoanele cu o greutate sănătoasă ar putea servi chiar drept „motivare”, a sugerat ea, pentru că „dacă mănânc mai puțin, pot bea mai mult”.

Dr. Inan-Eroglu a adăugat: „Persoanele supraponderale și obeze ar trebui să consume alcool cu ​​prudență.

„Din perspectiva prevenirii cancerului, cel mai sigur nivel de consum de alcool este evitarea totală”.

Cercetătorii și-au ajustat rezultatele pentru a ține cont de alți factori care le-ar putea afecta rezultatele, inclusiv vârsta, sexul, dieta, nivelul de educație, activitatea fizică, statutul de fumat, durata somnului, statutul socioeconomic și bolile cardiovasculare existente sau diabetul de tip 2.

Tam Fry, președintele Forumului Național pentru Obezitate, a declarat: „Această cercetare va fi o veste proastă dacă ești gras și ai mahmureala în această dimineață – dar ar trebui să te învețe o lecție”.

„Din moment ce producătorilor nu li se cere, din greșeală, să pună numărul de calorii pe sticla băuturilor tale preferate, mulți oameni nu știu câte calorii consumă și duc la cancer”.

„Cu alte cuvinte, evitați consumul excesiv de alcool precum ciuma. Vei fi mult mai sănătos pentru asta. Profesorul Sir Ian Gilmore, președintele Alcohol Health Alliance UK, a declarat: „Alcoolul este responsabil pentru 46 de cazuri noi de cancer în fiecare zi în Marea Britanie.

„Această ultimă cercetare este încă o reamintire a prejudiciului pe care alcoolul îl poate aduce sănătății noastre și, în special, evidențiază riscul combinat de cancer al obezității și al alcoolului bogat în calorii.

„De asemenea, subliniază nevoia urgentă ca guvernul să se asigure că politicile de reducere a consumului de alcool fac parte din strategia mai largă de obezitate.

„Îi datorăm sănătății națiunii noastre să introducem un preț unitar minim pentru alcool și restricții cuprinzătoare privind comercializarea și disponibilitatea alcoolului”.

Dr Alison Giles, directorul executiv al Institutului de Studii asupra Alcoolului, a declarat: „Comunitatea din domeniul sănătății știe de ani de zile că alcoolul provoacă cancer și că riscul crește chiar și în limitele ghidurilor din Regatul Unit de 14 unități.

„Știm, de asemenea, că acest risc crește odată cu creșterea grăsimii corporale, așa că este bine să vedem cercetări care analizează factorii de risc combinați.

„Ceea ce este crucial este ca oamenii care beau alcool să înțeleagă aceste riscuri, iar o mai bună etichetare a produselor și campanii de sănătate publică pot crește gradul de conștientizare cu privire la acest lucru.

„De asemenea, profesioniștii din domeniul sănătății pot ajuta oamenii să înțeleagă, discutând despre consumul de alcool ca factor de risc pentru cancer cu persoanele cu obezitate.

„Industria alcoolului va spune, fără îndoială, că este vorba despre „spăimântare”, atunci când este vorba doar despre oamenii care au dreptul să știe despre riscurile pentru sănătate ale alcoolului pentru a lua decizii informate cu privire la ceea ce consumă”.

Matt Lambert, directorul executiv al organismului de comerț cu alcool Portman Group, a declarat: „Considerăm că este important să avem informații clare despre ambalaje care să ajute mai degrabă decât să înstrăineze consumatorii”.

„Este probabil ca a avea sfaturi variate pentru oameni ar fi confuz, contraproductiv și, de asemenea, potențial condescendent.

„Susținem includerea liniilor directoare de etichetare CMO care apar pe marea majoritate a produselor alcoolice din Regatul Unit. De asemenea, aproape jumătate dintre produse afișează calorii pe etichete, ceea ce este mai probabil să fie de ajutor cuiva care urmărește dieta.

.

Add Comment