Băiețel schilodit de Covid – durerea mamei în timp ce copilul este lovit de o boală devastatoare

O mamă a vorbit despre durerea ei după ce fiul ei a rămas aproape complet paralizat după ce a prins Covid.

Mirko Ibrahim a fost un copil de doi ani sănătos, fericit și activ, până când a suferit ceea ce mama lui spune că sunt simptome „asemănătoare gripei” și febră mare. Șase luni mai târziu, micuțul Mirko este acum un copil diferit, adesea stresat și incapabil să meargă și se luptă să se joace. Are nevoie constant de îngrijirea familiei sale.

Mama lui Mirko, Kawzr, 27 de ani, din West Hull, a spus: „Fiul meu era un copil de doi ani sănătos, activ, care mergea și vorbea. Era un copil atât de ușor, dar totul s-a schimbat în câteva săptămâni. Am simțit că am avut l-am pierdut.”

Citește mai mult: Părinții au avertizat cu privire la lista completă a simptomelor de Covid care afectează copiii, deoarece unul din 11 copii este infectat

Acum crede că s-ar fi putut face mai mult pentru Mirko, după ce acesta s-a îmbolnăvit la casa lor din Hull în octombrie anul trecut. Ea spune că Covid a fost diagnosticat oficial ca o cauză probabilă doar atunci când a vizitat un specialist în Germania, după ce a devenit din ce în ce mai disperată de tratamentul lui în Hull, unde a fost trimis de mai multe ori de la spital.Mirko Ibrahim a fost un băiat sănătos, vibrant și vorbăreț înainte de a fi lovit de o boală devastatoare post-Covid

Kawzr spune că nu a putut obține o programare personală cu medicul ei pentru a-l vedea pe Mirko din cauza restricțiilor Covid. Problemele tehnice din timpul unei întâlniri virtuale au însemnat că medicul nu a putut să-l vadă pe Mirko și a trebuit să-și descrie simptomele. Apoi i s-au prescris antibiotice.

Câteva zile mai târziu, Mirko a început să tremure și un Kawzr îngrijorat l-a dus direct la Hull Royal Infirmary, unde a fost ținut peste noapte, înainte de a fi trimis acasă și i-a spus să aștepte până când o întâlnire cu un consultant neurolog trece prin poștă. Ea a spus: „I-am spus spitalului că acesta nu este comportamentul obișnuit al fiului meu. El nu mergea sau se mișca normal așa. Știam în adâncul sufletului că ceva nu este în regulă. Aveam inima frântă și ca și cum nimeni nu mă asculta”.

O săptămână mai târziu, tremururile lui Mirko s-au agravat mult și i-a făcut o temperatură foarte ridicată. „Am fost atât de îngrijorat încât am sunat la 999”, a spus Kawzr. „A sosit o ambulanță și am fost duși la spital. Am vrut doar ca fiul meu să se îmbunătățească, dar după câteva ore am fost trimiși acasă. M-am simțit atât de supărat încât nimeni nu părea să facă nimic.”Mirko Ibrahim în timpul uneia dintre numeroasele sale vizite la spital, dar au durat luni până când mamei i s-a spus că afecțiunea era suspectată a fi legată de Covid
Mirko Ibrahim în timpul uneia dintre numeroasele sale vizite la spital, dar au durat luni până când mamei i s-a spus că afecțiunea era suspectată a fi legată de Covid

Trei zile mai târziu, l-a dus pe Mirko înapoi la spital. „Știam că ceva nu este în regulă cu el, nu era Mirko al meu”, a spus ea. “Am spus spitalului ‘va rog ajutati-ma, copilul meu nu este normal, uita-te la el, tremura’. Le-am spus ca nu voi pleca pana nu primesc niste raspunsuri, dar mi s-a spus ca boala lui nu este grava si că erau alți copii acolo care erau mai bolnavi”.

Kawzr susține că i s-a spus să părăsească spitalul din cauza politicii Covid și nu i s-a spus dacă Mirko a fost testat pentru Covid-19. Ca răspuns la întrebările de la Hull Live, Hull Royal Infirmary și-a confirmat politica în octombrie 2021 „era să testeze toți copiii internați ca pacienți internați”.

Câteva zile mai târziu, a avut loc o tragedie când Mirko a încetat cu totul să meargă. A fost dus înapoi la spital unde a stat patru zile și a fost supus numeroaselor analize, inclusiv un RMN și diverse analize de sânge. „Am fost trimiși acasă și încă nu știam ce se întâmplă, deoarece rezultatele lui erau clare, dar băiatul meu nu se îmbunătăți”, a spus ea.

“Nu mă puteam opri din plâns. Băiatul meu cobora și îmi frângea inima. Nu dormisem de săptămâni, era îngrozitor să-l văd durerând așa. Fiul meu a paralizat în câteva săptămâni și nimic nu a mai fost. gata, am fost trimis acasă și mi s-a spus să aștept, dar în cazul lui Mirko timpul nu era de partea noastră. A trebuit să-mi părăsesc serviciul pentru că fiul meu avea nevoie de mine.Mirko Ibrahim, în vârstă de doi ani, care avea dureri în octombrie, cu o febră mare și intra și ieșise din Hull Royal Infirmary, s-a înrăutățit atât de mult încât a mers la Leeds, unde l-au diagnosticat cu o infecție la creier.  Mama Kawzr Ibrahim, în vârstă de 27 de ani, l-a dus în cele din urmă în Germania, unde au primit un diagnostic confirmat de Covid, despre care cred că a cauzat infecția creierului.  În imagine sunt fotografii cu Mirko din Askew Avenue, Hull, trimise înainte de a se îmbolnăvi.  Fotografii: Katie Pugh
Mirko era un copil sănătos și activ înainte de a se îmbolnăvi

Mama lui Mirko l-a dus înapoi la spital câteva zile mai târziu, când tremuratul lui „a devenit incontrolabil și nu s-a putut opri din plâns”. S-a făcut o puncție lombară, dar aceasta a revenit la normal. Mama susține că i s-a spus că Mirko va fi transferată la Spitalul Leeds pentru teste suplimentare. Aici avea să-și petreacă Mirko a 2-a aniversare.

Ea a spus: „Plănuisem pentru a doua aniversare a lui. Nu m-am gândit niciodată că i se va întâmpla asta, eram atât de stresată, dar știu că avea nevoie de mine pentru a fi puternic”.

Alte teste au fost efectuate la Spitalul Leeds, toate s-au dovedit clare și Mirko a primit o doză de vitamine. El a fost eliberat după cinci zile cu un posibil diagnostic de „ataxie cerebeloasă post-infecțioasă” – o afecțiune care afectează funcția sau structura creierului. Kawzr spune că medicii i-au spus să nu-și facă griji și că i-ar fi bine cu kinetoterapie.

Ea a spus: „Deși am avut încredere în medici, încă nu am avut un diagnostic confirmat. Unii medici mi-au spus că ar putea fi chiar epilepsie, iar medicii din Hull mi-au spus că nimic nu este garantat pentru că încă învață ce este. nu mai stiu ce sa mai cred.”Mirko Ibrahim, în vârstă de doi ani, împreună cu mama sa Kawzr, din West Hull.  Mirko a suferit o infecție la creier, suspectată a fi legată de Covid, lăsându-l paralizat
Mirko Ibrahim, în vârstă de doi ani, împreună cu mama sa Kawzr, din West Hull. Mirko a suferit o infecție la creier, suspectată a fi legată de Covid, lăsându-l paralizat

Mama lui Mirko a decis să ia lucrurile în propriile mâini și a început să cerceteze toate simptomele fiului ei. Ea a spus: „Nimeni nu-mi cunoaște fiul mai bine decât mine și nimeni nu simte durerea mea, plângeam în fiecare seară văzându-l așa”.

În noiembrie 2021, ochiul lui Mirko a început să se rotească spre interior, făcându-i vederea foarte slabă. Mama lui găsise atunci o clinică privată specializată în neurologie pediatrică în Germania. Ea a vorbit cu ei și s-au bucurat să-l vadă pe Mirko în Germania.

Pe 19 ianuarie anul acesta, Mirko a fost văzut de un medic specialist în Germania, unde i-a fost supus încă un RMN și un test metabolic care a revenit la normal. Au fost efectuate alte teste și a fost confirmat de către clinică că Merklo a fost o victimă a Covid-19 și că suferea de ataxie cerebeloasă post-infecțioasă, care se observă de obicei la victimele traumatisme craniene severe, accidente vasculare cerebrale sau tumori sau după creier. infectii.

Raportul german, văzut de Hull Live, spune că consideră că ataxia lui Mirko a fost rezultatul unei infecții, dar, din cauza trecerii timpului, nu poate confirma dacă a fost o infecție cu coronavirus sau un alt virus mai comun, cunoscut sub numele de EBV, despre care, de asemenea, cred. Mirko contractase.

Mama lui a spus: „În Germania au făcut un test de anticorpi și au aflat că Mirko avea Covid și pentru mine era clar că totul era rezultatul Covid. I-au dat steroizi ca tratament. Asta însemna că va trebui să stau luni de zile în Germania și cu mine nu l-am putut scoate pe cel mai mare de la școală atât de mult, iar medicii au spus că este mai bine să fac tratamentul în Marea Britanie. Doctorul din Germania a scris un raport pe care trebuia să-l aduc înapoi în Marea Britanie cu tratamentul recomandat. și mi-a spus că cel mai bine este să trec prin NHS.

„Când m-am întors în Marea Britanie, m-am întors imediat la medici și le-am dat toate rapoartele. Mi s-au dat doar două zile de tratament cu steroizi, deoarece ei nici măcar nu credeau că este necesar să completez doza completă recomandată de Germania.

„Am văzut progrese pe parcursul tratamentului de două zile, după două săptămâni, a progresat încet și a început să se târască din nou și sunt sigur că este de la tratamentul cu steroizi.” Consultanții au spus acum că îl vor vedea pe Mirko în șase luni și i-au recomandat ședințe regulate de fizioterapie, la care participă.

Mama lui a spus: „Obișnuiam să-l iau pe Mirko în mod regulat la joaca soft și la parc și lui îi plăcea doar să se joace cu sora lui mai mare și să alerge, acum are nevoie de doi sau trei oameni care să-l ajute să se mute în zona de joacă soft.

„Nu voi înceta să lupt pentru băiețelul meu, plănuiesc să plec din nou în străinătate și să iau lucrurile în propriile mâini, simt că nu am altă opțiune”.După ce a fost diagnosticat, Mirko începe acum să răspundă la tratamentul cu steroizi, dar mama lui este încă îngrijorată de tratamentul pe termen lung.

O purtătoare de cuvânt a Hull University Teaching Hospitals Trust a declarat: „Nu putem discuta publice cazuri individuale din cauza confidențialității pacienților. Cu toate acestea, încurajăm orice pacient sau reprezentantul acestuia care are îngrijorări cu privire la tratamentul pe care îl au în spital să-l ridice împreună cu echipa care îi îngrijește. Departamentul nostru de consiliere și legătură cu pacienții va fi, de asemenea, bucuros să ofere ajutor și sprijin oricărui pacient – sau familiei acestuia, dacă este necesar. »

Leeds Teaching Hospitals NHS Trust a fost contactat pentru comentarii.

CITEȘTE URMĂTORUL:

.

Add Comment