BBC anunță programul complet al Platinum Jubilee

BBC și-a dezvăluit lista de gazde, acoperirea și lista pentru Jubileul de platină al Reginei în mai și iunie, Kirsty Young revenind la emițător pentru prima dată în patru ani pentru a prezenta evenimentul.

Pe canalele sale de televiziune și radio, precum și pe platformele sale la cerere, BBC va difuza o programare specială pentru a sărbători 70 de ani de la domnia reginei Elisabeta a II-a, prezentând fosta gazdă și prezentatoare a emisiunii Roman Kemp de la Capital FM, difuzarea live a reginei Elisabeta a II-a. Petrecerea de platină de la Palace pe BBC One, iPlayer și BBC Network.

Lor li se vor alătura Huw Edwards, Clare Balding, AJ Odudu și Anita Rani pe tot parcursul weekendului, în timp ce jurnaliștii itineranți Jermaine Jenas (Palatul Buckingham), Gethin Jones (Țara Galilor), Carol Kirkwood (Scoția) și Holly Hamilton (Irlanda de Nord) vor fi acoperind sărbătoarea din locațiile lor respective.

Pe lângă difuzarea live, BBC va difuza și documentarul lui Clive Myrie, The Crown Jewels, precum și The Queen’s Jubilee Pudding: 70 Years in the Baking with Mary Berry, în timp ce postul de televiziune Platinum Jubilee va începe cu emisiuni precum Platinum Jubilee: Trooping the Color. și etichete de platină: luminând Jubileul.

Programele legate de jubileu vor fi difuzate pe BBC de la începutul lunii mai până duminică, 5 iunie, cu oferte speciale pentru Bargain Hunt, The Repair Shop și Songs of Praise.

La radio, BBC Radio 2 va difuza știri și muzică din 1952, în timp ce la BBC Radio 3 va fi un special de o săptămână a compozitorului german Handel, iar la BBC Asian Network, Harpz Kaur, Noreen Khan, DJ Kizzi, DJ Manara iar DJ Nish găzduiește Queens of Throwback Mixes joi, 2 iunie.

Citiți programul complet al programului BBC Jubilee în întregime.

Programul de programare BBC Platinum Jubilee

Budinca Jubileului Reginei: 70 de ani de coacere BBC

joi 12 mai

Budinca Jubileului Reginei: 70 de ani de coacere – Mary Berry găzduiește o specială de o oră, în urma concursului la nivel național pentru a găsi un tort de ziua reginei.

Duminică 22 mai

RHS Chelsea Flower Show – RHS Chelsea aduce un omagiu sprijinului de lungă durată al Reginei pentru expoziția de flori.

Vineri 27 mai

Radio 3 – Verbul: În direct din Biblioteca Privată a Reginei – Ian McMillan prezintă The Verb, vitrina Radio 3 pentru cei mai buni în poezie, scriere și interpretare nouă.

Sambata 28 mai

BBC World Service – Diplomatul Regal – Emma Barnett vorbește cu prietenii și persoane din interior care au lucrat cu regina.

luni 30 mai

Radio 2 – Spectacolul de mic dejun Zoe Ball (6:30-9:30) – Zoe Ball cântă melodii înălțătoare pentru o vacanță sugerată de ascultători.

Radio 3 (toată săptămâna) – Compozitorul săptămânii: Händel și Crown – Donald Macleod explorează relația lui Handel cu monarhia britanică.

miercuri, 1 iunie

Vanatoare de chilipiruri: Special Jubilee

Vanatoare de chilipiruri: Special Jubilee BBC

Jubilee Specială vânătoare de chilipiruri – Entuziaștii regali concurează pentru o vânătoare de chilipiruri cu o notă regală.

Atelierul special de reparații jubiliare – Jay Blades și echipa lucrează la patru moșteniri prețuite cu o legătură regală.

joi, 2 iunie

Jubileul de platină: Parada culorilor – Huw Edwards, Kirsty Young și JJ Chalmers găzduiesc o reflectare live a filmului Trooping the Colour, de la Palatul Buckingham de-a lungul Mall-ului până la Horse Guards Parade.

Faruri de platină: iluminarea jubileului – Prezentare live a primei zile a Jubileului de platină, marcată de iluminarea farurilor tradiționale în întreaga Nație și Commonwealth.

dimineata in direct – Spectacolul prezintă și surprinde câțiva dintre câștigătorii Premiilor Campionilor de platină.

Singurul spectacol – Două speciale pentru a marca aerul jubiliar de platină joi și vineri.

EastEnders – Petrecerea localnicilor din Piața Albert la pub-ul The Queen Victoria.

Radio 2 – Toată ziua PopMaster Platinum – Ken Bruce găzduiește o specială Platinum Jubilee de la PopMaster între 7:30 a.m. și 5:30 p.m.

Radio 4 – Un laureat pentru Elizabeth – William Sieghart se uită la opera poeților laureați și la modul în care acestea reprezintă atitudinile față de monarhie.

Rețeaua asiatică – Canalul de radio găzduiește o preluare feminină pe tot parcursul zilei cu Queens of Throwback Mixes de Harpz Kaur, Noreen Khan, DJ Kizzi, DJ Manara și DJ Nish.

Vineri, 3 iunie

Bijuteriile Coroanei prezentate de Clive Myrie

Bijuteriile Coroanei prezentate de Clive Myrie BBC

Jubileul de platină: un serviciu de Ziua Recunoștinței – David Dimbleby, Kirsty Young și Sophie Raworth au transmis serviciul de Ziua Recunoștinței în direct, cu prezenți membri seniori ai familiei regale.

Bijuteriile coroanei – Clive Myrie are acces la bijuteriile coroanei.

Radio 2 – Hituri pop de platină toată ziua – Muzică de la artiști care au vândut disc de platină în ultimii 70 de ani.

Radio 3 – Muzică live de la BBC National Orchestra of Wales – BBC National Orchestra of Wales prezintă un program jubiliar în direct de la Catedrala Sf. David din Pembrokeshire.

Radio 4 – Întâlniri cu Elisabeta – Observatorul și scriitorul regal Robert Lacey prezintă o oră de amintiri de sărbătoare jubiliară a întâlnirii cu Regina.

CBBC – Blue Peter Jubilee Special – Blue Peter difuzează o preluare Jubilee la 17:00 pe CBBC și BBC iPlayer.

Sambata 4 iunie

Seara de platină la Palat – Kirsty Young și Roman Kemp găzduiesc o reflectare live a petrecerii Platinum pe BBC One, BBC iPlayer și BBC Network.

Știri: În ziua în care am cunoscut-o pe Regina – Winifred Robinson aude povești de la oameni care au cunoscut-o pe Regina.

Regina: 70 de ani glorioși – Julie Walters povestește o specială în care cele mai iubite vedete ale Marii Britanii împărtășesc amintiri despre domnia Reginei.

Radio 2 – Petrecere de platină la Palat: în culise cu Zoe Ball (18:00-20:00) – Zoe Ball dă un spectacol în culise la petrecere.

Radio 2 – Ken Bruce va găzdui Petrecerea de platină la Palace: The Show (20-22:30) – Ken Bruce găzduiește acoperirea concertelor Jubilee.

Asian Network – Un weekend de revenire certificat de Asian Network – Prezentatorii invitați preiau conducerea în weekend.

CBBC – Mash-up de sâmbătă – Vedetele se adună la Palatul Buckingham pentru Petrecerea Platinei.

Duminică 5 iunie

Concursul de platină – Kirsty Young, Clare Balding, AJ Odudu, Anita Rani, Sophie Morgan și Anton Du Beke reunesc interpreți, dansatori, muzicieni și lucrători cheie pentru a spune povestea domniei de 70 de ani a Reginei.

Jubileu de platină: ce weekend! – Kirsty Young reflectă asupra evenimentelor Jubileului.

Cântece speciale de laudă pentru jubileul de platină – Old Royal Naval College Chapel Hymns.

Platină Jubileu – Cele mai importante momente de weekend la BBC Two.

Radio 2 – Michael Ball (11:00-13:00) – Michael Ball se alătură națiunii și aude petreceri de stradă.

Radio 2 – Un concert înregistrat la Sala Queen Elizabeth (19:00-21:00) – Carly Paoli cântă cu BBC Concert Orchestra.

Radio 2 – Playing the Queen (9-22 p.m.) – Edith Bowman prezintă acest documentar, vorbind cu distribuția despre cum este să o interpretezi pe Regina.

BBC Sounds/Radio 2 – Britanicii de platină de Liz Kershaw – Liz Kershaw intervievează patru artiști britanici care vând platină.

BBC Sounds/Radio 2 – Sunete din 1962 – Jeremy Vine prezintă știri și muzică din 1952.

BBC 1Xtra „Ziua Reginei” – sărbătorind toată muzica axată pe femei.

Radio 1 – Reflectarea Jubileului de platină prin conținutul tematic al familiei regale al emisiunii.

Asian Network – Un weekend de revenire certificat de Asian Network – Prezentatorii invitați preiau conducerea în weekend.

Rețeaua asiatică/1Xtra – Asian Network și 1xtra își unesc forțele pentru a închide weekendul.

CBBC – Mash-up de sâmbătă – Echipa își începe Marele Prânz Jubileu devreme, de la ora 9:00.

Luni, 6 iunie

Singurul spectacol – O privire în urmă asupra celor mai bune momente ale weekendului jubiliar.

Consultați mai multe despre acoperirea noastră de divertisment sau vizitați ghidul nostru TV pentru a vedea ce se întâmplă în seara asta.

Cel mai recent număr al revistei Radio Times este acum în vânzare – abonați-vă acum și obțineți următoarele 12 numere pentru doar 1 GBP. Pentru mai multe de la cele mai mari vedete de la TV, ascultați podcastul Radio Times cu Jane Garvey.

Add Comment