Coechipierii lui Lia Thomas spun că UPenn le-a spus că viața lor „se va termina” dacă ar pune la îndoială locul ei

Colegii de echipă ai Liei Thomas spun că UPenn a protejat-o cu atât de entuziasm pe înotatoarea transgender pentru că ea i-a ajutat să câștige puncte față de alte școli – apoi i-a avertizat că vor fi anulați dacă vor vorbi.

Într-un nou documentar despre ideologia de gen, care va fi difuzat mâine seară, colegii de distribuție nenumiți au spus că li s-a spus să nu pună la îndoială locul Liei și au avertizat că le va pecetlui soarta.

„Penn a avut de fapt oameni în locuri înalte în departamentul de atletism să vină să vorbească cu noi, ca cineva de la centrul LGBTQ, au adus pe cineva de la serviciile psihologice.

Mesajul a fost „înotul Liei nu este negociabil”.

„Au fost destul de clari, dacă vorbești despre asta, viața ta se va termina într-un fel sau altul, vei fi criticat pe tot internetul ca un „transfob”… nu vei putea niciodată să obții un job”, a spus el. a spus una dintre fete.

„Înotul Liei nu este negociabil”, i-a spus un înotător unui director de facultate fără nume.

Unul dintre coechipierii lui Lia Thomas i-a spus lui Matt Walsh într-un nou documentar cum UPenn a protejat locul înotătorului trans ca fiind „nenegociabil”. Lia a ajutat echipa să urce șapte locuri în clasament de pe locul 27 pe locul 20

Lia Thomas a apărut marți la Good Morning America, unde a spus că spera să înoate pentru America la Jocurile Olimpice

Lia Thomas a apărut marți la Good Morning America, unde a spus că spera să înoate pentru America la Jocurile Olimpice

Thomas și-a început tranziția în 2020, la vârsta de 19 ani.  Medicii spun că, deși ea a îndeplinit cerințele pentru terapia de substituție hormonală, inversarea efectelor pubertății ca bărbat nu este suficientă pentru a echilibra condițiile de joc.

Thomas și-a început tranziția în 2020, la vârsta de 19 ani. Medicii spun că, deși ea a îndeplinit cerințele pentru terapia de substituție hormonală, inversarea efectelor pubertății ca bărbat nu este suficientă pentru a echilibra condițiile de joc.

O studentă anonimă a mai spus că colegiul este atât de hotărât să o protejeze pe Lia, deoarece ea îi ajută să obțină puncte față de alte școli. Performanța Liei a ajutat echipa să urce șapte locuri în clasament, de pe locul 27 în 2019 pe locul 20 în 2021.

„Lia, evident, ne ajută să facem mai bine. Ea înoată foarte repede. Performanța ei ajută echipa de înot UPenn. Sentimentul de a câștiga nu mai este la fel de bun pentru că se simte viciat”, a spus ea.

UPenn nu a răspuns imediat la întrebările de marți.

Documentarul a fost regizat de gazda și autorul podcastului Matt Walsh și a avut premiera de The Daily Wire marți, la câteva ore după ce Lia a apărut la Good Morning America.

În acest interviu, ea a recunoscut că „nu este un expert medical”, dar ea a spus că unele femei cisgender au mai mult testosteron, mâini și picioare mai mari și sunt mai înalte decât concurenții lor – așa că de ce ar trebui interzis atunci când nu sunt.

„Femeile trans care concurează în sporturile feminine nu amenință sportul în ansamblu, deoarece femeile trans reprezintă o minoritate foarte mică, iar regulile NCAA privind concurența femeilor trans există de peste 10 ani și nu am văzut niciun val masiv de femei trans dominante.

„Nu am nevoie de permisiunea nimănui pentru a fi eu însumi”, a spus ea.

Ea a mai spus că oricine spune că nu are voie să concureze ca femeie este transfobic, indiferent dacă îi susține sau nu dreptul la tranziție.

„Nu poți să mergi la jumătatea drumului și să spui: „Susțin persoanele trans, dar doar până la un punct. Dacă susții femeile trans și au îndeplinit toate cerințele NCAA, nu știu dacă poți spune așa ceva.

„Femeile trans nu reprezintă o amenințare pentru sportul feminin”, a spus ea.

Într-un interviu ulterior cu ESPN, ea s-a dublat.

„Femeile trans care concurează în sporturile feminine nu amenință sportul în ansamblu, deoarece femeile trans reprezintă o minoritate foarte mică, iar regulile NCAA privind concurența femeilor trans există de peste 10 ani și nu am văzut niciun val masiv de femei trans dominante. ,’ ea a spus.

Ea a respins controversele legate de locul ei la categoria feminină, spunând că acum este fericită.

„Există o mulțime de factori care intră într-o cursă și cât de succes aveți. Cea mai mare schimbare pentru mine este că sunt fericit și în al doilea an când am avut cei mai buni timpi ai mei în competiție cu bărbați, am fost mizerabil.

„Pentru a ridica acest lucru este incredibil de uşurator şi îmi permite să pun totul în antrenament şi curse.”

Thomas (fotografiat în 2017) a concurat anterior la echipa masculină și a început terapia hormonală în 2019-20.  Pandemia ia dat o pauză de la sport și a urmat terapie de tranziție

Thomas (fotografiat în 2017) a concurat anterior la echipa masculină și a început terapia hormonală în 2019-20. Pandemia ia dat o pauză de la sport și a urmat terapie de tranziție

Ea a insistat că nu a făcut tranziția pentru a performa mai bine în clasament, explicând: „Oamenii trans nu trec la atletism. Facem tranziția pentru a fi fericiți și autentici și pentru a fi noi înșine.

„Tranziția pentru a obține un avantaj nu este ceva care ține cont de deciziile noastre”, a spus ea.

Ea a mai spus că este pregătită să renunțe la cariera de înot pentru a face tranziția și nu este sigură dacă i se va permite să concureze ca femeie.

Când a început terapia de substituție hormonală (HRT), ea a spus că a devenit imediat mai lentă în apă.

„Nu sunt un expert medical, dar există multe variații între sportivele cis. Există femei cis care sunt înalte, musculoase și au mai mult testosteron. Ar trebui să le descalifice și asta?

Medicii spun că Lia are un avantaj nedrept care nu poate fi inversat deoarece a trecut prin pubertate înainte de a începe să ia hormoni pentru a deveni femeie.

În timp ce hormonii îi reduceau nivelul de testosteron, unii experți spun că un an sau chiar patru ani de terapie nu este suficient pentru a inversa ceea ce se întâmplă cu corpul adolescentului masculin.

„Există aspecte sociale ale sportului, dar fiziologia și biologia îl sprijină. Testosteronul este gorila de 800 de lire sterline”, a spus medicul de la Mayo Clinic Michael J. Joyner într-un interviu pentru The New York Times.

El a adăugat la Good Morning America, marți: „Mărimea corpului, dimensiunea mâinii, dimensiunea piciorului, densitatea osoasă. [are all factors] dar principalul este interacțiunile dintre antrenamentul fizic și mușchi.

„Cred că dovezile de până acum sugerează o perioadă de un an, doi, trei sau chiar patru ani [of hormone therapy] Este insuficient.’

Ignorând comentariile medicului, Lia spune că speră să concureze la Jocurile Olimpice.

„Un obiectiv al meu a fost să înot la probele olimpice de foarte mult timp. Mi-ar plăcea să văd asta”, a spus ea.

Lia Thomas după ce a câștigat proba de 500 de metri liber în martie.  Finaliștii au pozat împreună

Lia Thomas după ce a câștigat proba de 500 de metri liber în martie. Finaliștii au pozat împreună

Dr. Michael Joyner

Dr. Ross Tucker

Dr Michael Joyner, stânga, și Dr. Ross Tucker, dreapta, ambii spun că avantajul biologic este inevitabil

„Lia Thomas este manifestarea dovezilor științifice. Reducerea testosteronului nu i-a eliminat avantajul biologic”, a adăugat fiziologul sportiv dr. Ross Tucker.

Comentariile lor confirmă temerile concurenților Liei, care au fost literalmente aruncați din apă după ce ea și-a început tranziția de la bărbat la femeie la vârsta de 19 ani.

De atunci, ea a urcat în fruntea topurilor feminine, în ciuda faptului că este necunoscută ca sportiv masculin.

Coechipierii înotătorului de la Princeton s-au luptat anonim pentru a o exclude din categorie.

Martina Navratilova spune că Lia are un avantaj nedrept

Martina Navratilova spune că Lia are un avantaj nedrept

Le este prea frică să vorbească public despre această problemă de teamă să nu fie dați afară din echipă sau ridiculizate de activismul LGBTQ.

Într-un interviu recent pentru Sports Illustrated, Lia și-a apărat poziția, spunând: „Sunt femeie, la fel ca oricine altcineva din echipă”. Mereu m-am considerat un simplu înotător.

„Așa am făcut atât de mult timp; asta e ceea ce imi place. „Intru în apă în fiecare zi și fac tot ce pot”, a spus ea.

În articolul din Times, unul dintre coechipieri a dezvăluit că a fost dat afară dintr-un club social din Princeton pentru că s-a autodenumit „transfob” pentru că a pus sub semnul întrebării locul Liei în sport.

Locul lui a împărțit lumea sportului.

Unii spun că ar trebui să i se permită să concureze în categoria cu care se identifică, în timp ce alții, inclusiv legenda tenisului Martina Navratilova – care este gay – spun că este nedrept.

Navratilova a fost mustrat pentru că a postat pe Twitter despre situația Liei și i-a sugerat că ar trebui să concureze cu un asterisc lângă numele ei.

Ea a declarat pentru The Times: „Am jucat cu femei mai mari, am jucat cu femei mai puternice și le-am învins pe toate.

Caitlyn Jenner a considerat că locul Liei în categoria feminină este la fel de departe

Caitlyn Jenner a considerat că locul Liei în categoria feminină este la fel de departe

„Dar dacă m-am confruntat cu echivalentul masculin al lui Lia în tenis, este biologia. Nu aș fi tras. Și aș fi fost livid.

Jucătoarea de tenis trans Renee Richards a trecut de la femeie la bărbat la 40 de ani.

Ea a spus într-un interviu din 2012 că și-a schimbat atitudinea pentru a recunoaște că biologia masculină oferă atletelor trans feminine un avantaj.

„Traiind în ultimii 30 de ani, știu că dacă m-aș fi operat la 22 de ani, apoi la 24 de ani, aș fi plecat în turneu, nicio femeie genetică din lume nu s-ar fi putut apropia de mine. Și așa mi-am reconsiderat părerea.

„Există un lucru pe care, din păcate, o femeie transgender nu se poate aștepta să-l poată face și este să joace un sport profesionist în domeniul pe care l-a ales. Ea poate să se căsătorească, să trăiască ca femeie, să facă toate celelalte lucruri și nimănui nu ar trebui să i se permită vreodată să le ia de la ea.

„Dar această limitare este doar viața. Știu asta pentru că l-am trăit”, a spus ea pentru Slate în 2012, cu ani înainte ca Lia să treacă.

.

Add Comment