Echipa Gosden deține cheia cu Emily Upjohn și Nashwa

Omul nostru disecă stejarii Cazoo într-o manieră inimitabilă și se gândește la Cupa Încoronării pentru o bună măsură înaintea Epsomului de vineri.

Adio WFG

Jos pălăria lui Epsom pentru că a numit Derby-ul după Lester, dar bunicul cu chip de nuc, așa cum a fost descris în mod memorabil într-un excelent raport de relații publice despre cel de-al 30-lea și ultimul său clasic la bordul lui Rodrigo de Triano, nu era prea prăfuit în Oaks și Coronation. fie cupa.

Succesele lui Six Oaks au început cu un succes regal asupra lui Carrozza în 1957 – după care regina și-a condus puia ei zburătoare și călărețul de 21 de ani în cercul câștigătorilor cu „un nemernic puternic”, conform rapoartelor – și a continuat cu geniala Petite Etoile. în 1959 și un prim succes clasic pentru un tânăr Dermot Weld la bordul Blue Wind în 1981.

Petite Etoile a oferit două dintre cele nouă cupe de încoronare ale lui Piggott în 1960 și 1961 și, deși nu este niciodată un moment bun pentru a merge, există ceva foarte potrivit pe care cel mai bun care a făcut-o vreodată ar trebui să plece la începutul săptămânii pe care a dominat-o ca nimeni altul.

Desigur, toți avem tendința de a privi trecerea personajelor legendare prin lumina propriei noastre prisme în zilele noastre.

Lester Piggott – Un tribut vieții sportive

Cele mai vii amintiri ale mele despre Lester au început când un școlar de 16 ani făcea autostopul la Epsom pentru a-l vedea ridicând The Minstrel acasă în Derby-ul din 1977 și au culminat cincisprezece ani mai târziu, când eram de serviciu Timeform pentru acest ultim clasic la bordul lui Rodrigo.

Încă pare greu de crezut că Lester a împlinit 56 de ani în acea zi, dar moștenirea sa epică – cu un personaj care era antiteza starismului modern – luase mai bine de patruzeci de ani să prindă contur.

Geniul sportiv poate părea adesea să intre în joc complet antrenat atât în ​​talent, cât și în temperament și, la fel ca Tiger, Ali, Jordan și Maradona, nu a existat niciodată un moment de îndoială că Piggott a fost destinat măreției.

Nu se întâmplă adesea să spui „nu va fi niciodată altul ca el”. Dar, în cazul bunicului cu fața de nuc, poți spune asta cu maximă încredere.

Doamna se uită în direct la distanță

Au trecut nouă ani de când un câștigător de la Oaks a fost antrenat de altcineva decât Aidan O’Brien sau John Gosden și deceniul de dominație urmează să continue vineri la Epsom.

Desigur, Ralph Beckett a câștigat cursa de două ori înainte ca cei doi Mari să preia conducerea. Acest lucru îi va atrage pe unii în Moon de Vega, dar, ca și în cazul tuturor fotografiilor lungi, există aspecte pozitive și negative.

Fanii lui Vega lui Moon vor spune că a fost oprită în cursa ei prin Cheshire Oaks, dar era cu cinci lungimi în urmă în acel moment și cu peste șase în derivă când Thoughts Of June a lovit linia.

Fanii Thoughts Of June vor spune că a fost antrenată de Aidan și a galopat singură la Chester, dar majoritatea analiștilor ar fi de acord că ar fi fost învinsă de Above The Curve de Joseph O’Brien dacă această putină ar fi beneficiat de un tranzit mai fluid.

Fanii Tranquil Lady vor sublinia că Joseph o conduce în locul câștigătorului francez G1 de duminică, Above The Curve, și a demonstrat o formă îmbunătățită pentru a intra într-un Naas G3. Și, cu toate că Tranquil Lady este mult mai profundă aici, această vedere are merite.

Cu The Moonlight și Rogue Millennium, fanii vor spune că au arătat îmbunătățiri în Land Trials de la Newmarket și Lingfield – dar forma acelor curse poate să nu fie tot ce pare.

„Modul în care și-a încheiat alergarea sugerează că va prospera în călătoria la Oaks” | Previzualizare Cazoo Oaks 2022

Duelurile interne, cheia succesului lui Oaks

Emily Upjohn vs. Nashwa și Tuesday vs. Concert Hall.

Rezultatul acestor două dueluri va contribui în mare măsură la modelarea Oaks 2022, așa că haideți să expunem din nou argumentele pro și contra.

Sora mai mare de marți, Minding, a câștigat The Oaks, la fel ca mama de la Concert Hall, Was, și există doar o jumătate de distanță între ei în forma pe care l-au arătat pentru a urmări cântece fără adăpost la ei pe o bază distanțată social în cele 1.000 de Guinee din Irlanda.

S-a confirmat miercuri că Ryan a făcut pereche cu un mânz de marți târziu, care vineri va avea doar trei ani, dar a fost pe puietul greșit O’Brien anul trecut (Santa Barbara nu Snowfall) și în 2018 ( Magic Wand nu Forever Together ) și modul în care Concert Hall a ajuns la linia Curragh sugerează că ar putea fi mai potrivit pentru jumătate de milă suplimentară.

Seamie Heffernan speră să fie un caz în care „ca mamă, ca fiică” a făcut echipă. A fost la victorie în urmă cu zece ani, iar faptul că Concert Hall este un profesionist experimentat după opt curse pare o altă pană în șapca lui.

Nici Gosden nu este un profesionist experimentat în acest moment, dar ei domină piața dintr-un motiv. Sau ar trebui să spun, din motive oarecum diferite.

Emily Upjohn este o mare putere de croazieră care a zdrobit rivalii inferiori cu galopuri susținute la Sandown și York, în timp ce Nashwa este o netedă mătăsoasă care a aranjat lucrurile declanșând o serie de despărțiri impresionante la Haydock și Newbury.

Dettori se va lupta să controleze exuberanța lui Emily în urcarea timpurie severă, în timp ce licitează pentru cea de-a 22-a sa clasică britanică, în timp ce Doyle va urmări probabil să păstreze cea mai ascuțită viraj a cursei până cât mai târziu posibil, în timp ce ea o caută. primul.

Cea mai puternică interpretare a unui clasic convingător este că Gosdens dețin ași. Iar combinarea lui Emily și Nashwa cu Concert Hall și Tranquil Lady ar putea fi calea de urmat pentru obiectivele World Pool Quinella și Trio.

Cheia relaxării pentru șansele lui Manobo în Cupa Coro

Când a fost ultima dată când al patrulea mânz în vârstă al unui grajd a fost preferat pentru una dintre cele mai bune competiții de 12 sejururi din Europa?

Este greu de crezut că acest lucru s-a mai întâmplat – chiar și atunci când Sir Henry și incomparabilul Vincent erau în plin fast – dar aici ne aflăm cu Manoobo în Cupa Încoronării de vineri.

Câștigătorii derby-ului Adayar și Hurricane Lane se află în prezent pe locurile 131 și 128 de Timeform, în timp ce eroul Mercurial de la BC Turf, Yibir, are locul 127 și, probabil, se îndreaptă spre Squiggletown – în timp ce Manobo este în prezent „doar” 121p.

Charlie Appleby nu-și va face griji în privința notelor, în timp ce mânzul său ușor cursat, Sea The Stars, se întoarce în călătorie pentru confruntarea de vineri, dar va fi nerăbdător să-l vadă pe Manobo așezându-se mult mai bine decât a tras de brațele lui Will Buick peste două mile în Dubai. Cupa de aur.

Manobo s-ar putea relaxa frumos cu un ritm mai rapid pe un traseu mai scurt, dar nu sunt supărat să iau 9/4 pentru a afla împotriva câștigătorului de anul trecut Pyledriver plus Hukum de încredere și o înaltă definiție aparent revitalizată.

Mai bine mai târziu decât niciodată, deoarece HD se îndreaptă în sfârșit către Epsom

Șansele ca casele de pariuri să facă o greșeală majoră într-un G1 cu șase alergători sunt aproximativ echivalente cu ceea ce aș sugera că înaltă definiție este un câștigător G1 în așteptare.

Sau, pentru a fi mai precis, au fost la egalitate până când mânzul frustrant al lui Aidan O’Brien a despărțit recent cu o milă și un sfert Alenquer, State of Rest și Lord North în Cupa de Aur Tattersalls.

Moore a preluat conducerea de înaltă definiție devreme la Curragh și a răspuns cu cea mai bună serie a carierei sale, dând tot ce-i mai bun aproape de casă într-o cursă foarte fierbinte și continuând într-un mod care sugerează că o întoarcere la o milă și jumătate ar trebui să fie ideal.

Amintiri despre prea mult efort în alb-negru granulat înseamnă că este imposibil să pariezi pe clădirea preferată a lui Derby de anul trecut.

Dar a fost mult mai multă culoare în cursa lui la Curragh. Și, la douăsprezece luni după ceea ce avea să fie ziua sa cea mare, ar putea fi în sfârșit momentul ca înalta definiție să se arate în HD glorios.

G-Rod pescuitul într-un bazin în pericol

Am dat din cap când sacul de benzină RP Graeme „G-Rod” Rodway a incendiat corpurile televizorului pentru vagoane cu nasul maro; a chicotit la logica neclară din spatele afirmației sale că Cachet și nu Coroebus era adevărata vedetă a weekendului din Guineea; și a zâmbit la sugestia lui că Desert Crown are gută la Baaeed pentru că cui nu-i place mirosul de clickbait dimineața?

Dar problema cu creșterea unui personaj fierbinte este că trebuie să devină din ce în ce mai fierbinți. Așa a fost că un „G-Rod” nedumerit, dar puternic, a pornit laptopul săptămâna trecută pentru a le spune cititorilor că favoritul egal pentru Oaks ar trebui să aibă o șansă de 5/1, în timp ce grajdul lui ar trebui să fie 11/8 în loc de 5. /1.

„Nu înțeleg de ce Emily Upjohn este un premiu atât de scurt”, a plâns el, înainte de a adăuga că „Nashwa a fost de departe cel mai impresionant câștigător al procesului în ochii mei”.

În acest moment, merită să vă întrebați dacă ați studiat vreodată o piață clasică matură după toate încercările și ați ajuns la concluzia că înțelepciunea combinată a întregii profesii de pariuri și pariuri a făcut ca nu unul, ci două bătăi de joc colosale în aceeași cursă?

Nu sunt sigur că s-a întâmplat vreodată în anii mei lungi de gândire la astfel de chestiuni, dar poate că „G-Rod” a scos la iveală o pepiță sau două de aur de care noi ceilalți am ratat-o.

„Emily Upjohn a câștigat Musidora”, a recunoscut el, „dar a doua a câștigat doar o fată tânără, a treia cu 28-1 o novice și a patra a avut doar 88 de puncte”.

Nu a fost menționat faptul că Emily și-a învins cele patru rivale – fiecare dintre ele câștigătoare bine legate și total neexpuse – cu cinci lungimi și jumătate într-un G3.

Faptul că victoria lui Nashwa la Newbury Listed, de asemenea, nu a venit în detrimentul unui vice-campionat care a alergat la un RPR de doar 74 pentru a câștiga la Wolverhampton și al treilea și al patrulea care nu au mai rămas, care au fost învinși într-un eveniment minor din Ascot și urmare. în cele 1000 de Guinee.

Pentru înregistrare, sunt de acord cu punctul de vedere al lui Rodway că Nashwa are capacitatea G1 – iar „Oi-Oi” va suna cu siguranță în studiourile RPTV dacă va curăța vineri – dar „G-Rod” cu siguranță pescuiește cu strigătele acelor extravagante”.

Și, după cum puteți vedea din ultimele opt paragrafe, poate face să muște sacii de gaz dintr-un alt colț al bazinului media modern.

Recomandare: Puttherodaway G: 5 puncte câștigate la 5/1 (11/8 sau egal acceptabili).


Mai multe din Sporting Life

joc mai sigur

Ne angajăm să sprijinim jocurile mai sigure.

Pariurile recomandate sunt recomandate celor peste 18 ani și încurajăm cu tărie cititorii să parieze doar pe ceea ce își permit să piardă.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la jocurile de noroc, vă rugăm să sunați la Linia națională de asistență pentru jocuri de noroc / GamCare pe 0808 8020 133.

Add Comment