Exclusiv: Sonos este pe cale să-și introducă propriul asistent vocal

Sonos se pregătește să introducă propriul serviciu de asistent vocal în săptămânile următoare, potrivit unor persoane familiare cu planurile companiei. Funcția de voce le va permite clienților să redea și să controleze muzica pe platforma audio Sonos pentru întreaga casă.

Acesta va face parte dintr-o viitoare actualizare de software care este de așteptat să sosească mai întâi clienților din SUA pe 1 iunie, urmând să urmeze o lansare internațională. Sonos Voice va servi ca alternativă la Amazon Alexa și Google Assistant, pe care Sonos le acceptă deja pe difuzoarele și barele de sunet inteligente activate de voce. Toate produsele Sonos care rulează software-ul S2 al companiei vor accepta Sonos Voice Control.

Sonos a postat recent postări de locuri de muncă legate de „Experiența vocală Sonos”, compania spunând că ambiția sa este „de a face interacțiunile vocale complet private, mai personale și mai naturale”. Debutul Sonos Voice va marca un moment esențial în extinderea Sonos în servicii, deoarece compania încearcă să-și crească afacerea cu hardware. (Sonos Radio și televiziunea cu plată de calitate superioară Sonos HD Radio au fost primele astfel de incursiuni în servicii.) Oferta va oferi facilități de bază similare cu cele ale concurenților existenți, permițând proprietarilor de produse Sonos să redea melodii, artiști sau liste de redare specifice. cu comenzi vocale. , printre alte funcții.

La lansare, Sonos Voice va lucra cu Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer și propriul Sonos Radio al companiei. Spotify și YouTube Music de la Google nu sunt încă la bord. În conformitate cu interesul Sonos pentru confidențialitate, funcția nu va înregistra comenzile audio ale utilizatorului și nu le va transmite în cloud pentru procesare. „Hei Sonos” va fi cuvântul la modă pentru Sonos Voice Control, iar testele interne ale companiei arată că este mai rapid decât serviciile de asistenți concurente pentru sarcini muzicale esențiale.

Sonos a refuzat să comenteze această poveste, invocând politica sa de a nu comenta zvonuri sau speculații. Dar, prin diferite posturi vacante pentru produsul vocal și un „Sistem de operare Home Theatre” nelansat încă, compania a oferit o privire asupra unui viitor în care pune mult mai mult accent pe software și încearcă să se stabilească ca un hub central. pentru divertisment în flux – poate depăși audio pentru a include și video. CEO-ul Sonos, Patrick Spence, a făcut aluzie la aceste obiective în interviuri. „Întotdeauna investești înaintea curbei”, a spus el la decodor Podcast. „Angajăm oameni în software pentru a merge în noi domenii în care nu ne aflăm astăzi. Privind în urmă, este mai ușor de înțeles că o companie a lucrat la toate aceste lucruri grozave. Pur și simplu nu am văzut-o atunci.

Serviciile de voce au fost un punct de dispută în ruptura Sonos cu marile companii de tehnologie precum Google și Amazon. În urmă cu doi ani, Spence le-a spus parlamentarilor americani că Google a refuzat să permită serviciului său Asistent să ruleze concomitent cu produsul rival al Amazon pe același dispozitiv. Amazon nu a fost la fel de restrictiv, a spus Spence. Sonos, Google și Amazon continuă să lucreze împreună ca parteneri, în ciuda faptului că Sonos acuză public atât de tactici de stabilire a prețurilor neloiale, cât și de încălcarea brevetelor; el a dat în judecată cu succes Google pentru aceasta din urmă, forțând modificări minore ale redării audio în mai multe camere și controalelor de volum în unele software Google.

Dezvoltarea de către Sonos a propriei caracteristici vocale nu a fost tocmai un secret bine păstrat. Compania și-a arătat interesul față de sondajele clienților, iar anul trecut primele detalii despre serviciu au fost descoperite în aplicația mobilă Sonos (așa cum este raportată aici de Protocol). La acea vreme, capturile de ecran indicau că ar fi posibil să se folosească serviciul vocal Sonos alături de Alexa, clienții putând folosi fie rostind cuvântul de trezire respectiv. Însă filmările au arătat că oferta vocală a Google Assistant și Sonos nu poate fi asociată în același mod – un alt semn al controlului strict al Google asupra modului și unde pot fi utilizate serviciile sale. Bloggerul Carsten Knobloch a postat recent câteva capturi de ecran cu Sonos Voice, dar data lansării și serviciile acceptate nu au fost raportate anterior.

Experiența vocală Sonos se va menține la elementele de bază la lansare. Dar dacă oamenii pot folosi Alexa în același timp – Sonos numește această funcție „concurență vocală” – ei vor putea oferi Sonos o șansă fără a sacrifica integrările pentru casele inteligente sau alte funcții mai variate decât serviciul vocal Sonos. .

Scopul declarat al Sonos de a face vocea „complet privată” ar putea fi o altă modalitate cheie de a se diferenția de Alexa și Google Assistant, ambele se bazează în mare măsură pe cloud computing. Amazon spune că Alexa este proiectat cu „mai multe straturi de confidențialitate și securitate”, iar Google oferă asigurări similare. Dar unii consumatori rămân în mod inerent atenți la tehnologiile vocale și la tehnologiile mari care folosesc interacțiunile vocale în scopuri publicitare.

Luna trecuta, Marginea a raportat că următorul produs hardware nou venit de la Sonos este o bară de sunet de buget, la un preț de aproximativ 250 USD. Dispozitivul respectiv, Sonos Ray, va fi de asemenea anunțat în săptămânile următoare. Spre deosebire de barele de sunet Arc și Beam mai scumpe ale companiei, totuși, aceasta nu va avea microfoane încorporate pentru comenzile vocale.

Add Comment