Finalul lui Moon Knight introduce un nou erou revoluționar MCU

cavaler al lunii Urmează spoilere finale.

Cavalerul Lunii Ultimul episod (până acum?) a jonglat cu o mulțime de farfurii în acea ultimă oră, inclusiv învierea, o scenă întortocheată post-credite și un bărbat care strigă cuvântul „hipopotam” în vârful plămânilor. Dar, de departe, cel mai bun lucru la acest final haotic – „Embrace the haos” – a fost transformarea Laylei într-un super-erou înaripat pe nume Scarlet Scarab.

La început, interesul amoros al lui Moon Knight urma să fie inițial Ochi de șoimlui Echo, dar, din fericire, producătorul Jeremy Slater a respins. Și acum, din cauza asta, Layla El-Faouly a deschis noi drumuri devenind primul super-erou egiptean al Marvel pe ecran.

Această revelație este mai întâi sugerată la începutul finalului, când Tawaret sugerează că Layla ar putea – și ar trebui – să devină avatarul său pentru a ajuta la înfrângerea lui Ammit. „Am un costum fabulos”, o tachina doamna hipopotami, dar Layla încă pare reticentă. Poate că se temea că va veni cu urechi de hipopotam sau foame nesățioasă.

Disney+

Dar apoi, exact când Moon Knight este pe cale să piardă, Layla se repezi brusc și îndepărtează explozia de energie a lui Harrow cu noile ei aripi strălucitoare. Este un debut îndrăzneț care într-adevăr țipă „fabulos”, deși este oarecum subminat de fetița care întreabă „Ești un super-erou egiptean?”

Da, noul născut Scarab Scarlet este un super-erou egiptean, primul al Marvel, de fapt, și asta este absolut ceva ce ar trebui să sărbătorim. Dar nu puteau scriitorii să mai aștepte măcar câteva scene înainte de a se felicita într-un mod atât de ciudat? Suntem deja impresionați, Marvel. Nu este nevoie să te mângâi pe spate atât de repede.

Pentru a fi corect, nu este ca și cum portretul egiptean este adesea celebrat cu respect pe ecran, așa că este ușor de înțeles de ce. cavaler al lunii a trecut puțin peste nas cu acesta.

Vorbind recent cu The Hollywood ReporterRegizorul egiptean Mohamed Diab a explicat că această decizie de a evita în mod activ stereotipurile din Orientul Mijlociu a fost cheia abordării sale asupra spectacolului:

„O mare parte din pitch-ul nostru a fost să evităm privirea orientalistă, care ne dezumanizează mereu. Ne arată ca fiind exotici, unde femeile sunt supuse și bărbații sunt răutăcioși. Și nu era vorba doar de portretizarea oamenilor, ci de locul în sine. “

Și de aceea a denunțat recent un alt proiect de supererou care a defăimat Egiptul ca loc, alături de oamenii care locuiesc acolo.

mai calamawy ca Layla elfaouly, moon Knight

mirareDisney+

„Îmi amintesc că am văzut Wonder Woman 1984„, a spus Mohamed Efecte speciale“și a fost o serie mare în Egipt și a fost o rușine pentru noi. Ai avut un șeic – nu are sens pentru noi. Egiptul arăta ca o țară din Evul Mediu. Arăta ca deșertul.”

“Nu vezi niciodată Cairo. Întotdeauna vezi Iordania trăgând pentru Cairo, Marocul trăgând pentru Cairo, uneori Spania trăgând pentru Cairo. Ne înfurie cu adevărat”, a adăugat Mohamed.

În timpul aceluiași interviu, Mohamed menționează că chiar și benzile desenate originale „au făcut o treabă grozavă în cercetarea și încercarea de a face Egiptul să se simtă autentic”, dar serialul merge mai bine prin reimaginarea lui Abdul Faoul, un erou egiptean extrem de minor, ca un rol semnificativ. pentru Layla. .

Prin centrarea astfel pe Layla, Diab și pe cavaler al lunii Echipa a încercat să provoace aceste tropi urâte de la Hollywood și să recadreze portretul egiptean într-o lumină mult mai pozitivă. Și motivul pentru care funcționează atât de bine este că personajul lui May s-a simțit întotdeauna ca un fel de super-erou, chiar înainte să devină unul.

Importanța acestui lucru nu este pierdută nici pentru actorul May Calamawy. După final, ea a discutat despre impactul acestei noi dezvoltări și ce înseamnă aceasta chiar și dincolo de spectacol:

„Sper că oamenii care se pot relaționa cu Layla se simt văzuți și entuziasmați, iar alții sunt în regulă. Există loc pentru toată lumea”, a spus May. mirare. „Sper doar ca toate femeile arabe să poată urmări asta și să se simtă super-eroi și să aibă acest spațiu la această scară mare.”

mai calamawy ca Layla elfaouly, moon Knight

mirareDisney+

Ca telespectatori, singura noastră preocupare este modul în care povestea Laylei a fost lăsată la sfârșitul primului sezon. După acea mare bătălie din episodul final, noul Scarlet Scarab nu se găsește nicăieri și, fără confirmarea din sezonul doi, este posibil ca soția lui Moon Knight să ajungă să fie exclusă în alte aventuri Marvel viitoare. .

De aceea un erou nu este suficient. Pentru că, da, acesta este un pas extrem de important pentru reprezentarea egipteană pe ecran, dar un personaj nu își poate asuma singur toată această responsabilitate. „Sunt doar primul”, a adăugat May în conversația cu care ei mirare. „Sunt mulți alții care pot veni”.

Să sperăm că și Marvel și alte studiouri de la Hollywood ca el își amintesc.

cavaler al lunii este acum disponibil pentru vizionare Disney+.

Acest conținut este creat și întreținut de o terță parte și încărcat pe această pagină pentru a ajuta utilizatorii să-și furnizeze adresele de e-mail. Este posibil să găsiți mai multe informații despre acest conținut și conținut similar pe piano.io

Add Comment