Fostul star de la Radio 2, Simon Mayo, spune că lucrul pentru BBC a fost „distrugător de suflet”

O fostă vedetă a BBC a numit radiodifuzorul un „distrugător de suflete” pentru „cercurile” pe care le sare pentru a obține o emisiune deschisă – adăugând că podcast-ul său condus de doi oameni nu ar avea „nicio șansă” în veghea de astăzi.

Simon Mayo, în vârstă de 63 de ani, a găzduit o emisiune apreciată de recenzii de film timp de mai bine de două decenii cu Mark Kermode, în vârstă de 58 de ani, pe diverse canale BBC, înainte de a o transfera recent la Sony.

Mayo a sugerat că acum va fi imposibil ca BBC să preia emisiunea lui, având în vedere că va fi condusă de „doi bărbați de vârstă mijlocie”.

El a declarat pentru Radio Times: „Adevărul este că, dacă ar fi să lansați o nouă emisiune de film la BBC în acest moment, nu ar exista nicio posibilitate pentru Mark și mie să ni se ceară acest lucru”.

Kermode și Mayo’s Film Review au apărut pentru prima dată la mijlocul anilor 1990 la Radio 1, înainte de a sări pe diferitele frecvențe ale companiei.

BBC a continuat să difuzeze emisiunea chiar și după ce Mayo a părăsit BBC Radio 2 pentru Scala Radio în 2019. Kermode continuă să lucreze pentru BBC, prezentând o recenzie săptămânală a filmelor de televiziune vineri.

Simon Mayo (foto), în vârstă de 63 de ani, a găzduit o emisiune apreciată de recenzii de film timp de mai bine de două decenii cu Mark Kermode, în vârstă de 58 de ani, pe diverse canale BBC, înainte de a-l transfera recent către Sony.

Mayo a sugerat că acum va fi imposibil ca BBC să-și asume emisiunea în era veghe, având în vedere că va fi condusă de

Mayo a sugerat că acum va fi imposibil ca BBC să-și asume emisiunea în era veghe, având în vedere că va fi condusă de „doi bărbați de vârstă mijlocie”. (În imagine: Mayo, dreapta, și Kermode la studioul BBC Radio 5 în 2008)

Dar Sony va produce acum programul de revizuire ca un podcast bi-săptămânal numit Kermode & Mayo’s Take.

Mayo a spus că au decis să-și ducă spectacolul în altă parte pentru a-l „îmbunătăți”.

„Când Sony vine și spune „vom investi în acest program într-un mod care nu a fost investit până acum”, crezi că este interesant”, a spus el.

„De exemplu, am organizat o competiție de scurtmetraje de mare succes numită Well Done U.

„Calitatea intrărilor a fost genială, dar există atât de multe cercuri BBC prin care să sari pentru a obține ceva de genul ăsta în aer, încât, după un timp, oamenii încetează să mai încerce, deoarece este distructiv pentru „suflet”. Așa putem aduce astfel de lucruri înapoi.

Mayo a criticat, de asemenea, BBC pentru că l-a făcut să numească o versiune separată de podcast a emisiunii „descărcare”.

Sony va produce acum programul de recenzie ca un podcast bisăptămânal numit Kermode & Mayo's Take.  (Foto: Mayo, stânga și Kermode)

Sony va produce acum programul de recenzie ca un podcast bisăptămânal numit Kermode & Mayo’s Take. (Foto: Mayo, stânga și Kermode)

El a spus că „regulile lor foarte stricte” înseamnă că poate pune pe podcast doar „ceea ce a fost redat la radio, plus 10%”.

El a adăugat că BBC nu a vrut să facă din el un podcast la început, deoarece se temea că este „reclamă pentru Apple” – care are o aplicație „podcasturi”.

El a spus că BBC s-a gândit că ar putea „decizi cum se numesc lucrurile”, dar „limbajul nu funcționează așa”.

Comentariile lui Mayo vin după ce BBC a pierdut unele dintre cele mai mari vedete ale sale într-un val de plecări anul acesta.

Luna trecută, compania a respins o „exod de creiere” a talentelor de top care au abandonat postul de radiodifuzor ca „oamenii vin, oamenii pleacă”, după ce Dan Walker a devenit ultimul care s-a alăturat unei firme rivale.

Specialiștii au spus că există întotdeauna un „punct natural în care oamenii merg mai departe”, dar au existat temeri din ce în ce mai mari că compania s-ar ajunge cu o lipsă de prezentatori experimentați.

Walker a anunțat că se alătură canalului 5 pentru a fi prezentatorul principal pentru echipa sa renovată 5News – deoarece a anunțat astăzi că mai are doar două săptămâni cu compania.

El își va lăsa rolul de 295.000-295.999 de lire sterline pe an la Beeb, experții din industrie sugerând că va câștiga aproximativ 350.000 de lire sterline în noul său loc de muncă.

Prezentatoarea Micul dejun a urmărit o serie de nume mari – inclusiv Jon Sopel, Emily Maitlis și Andrew Marr – care au ridicat temeri de un exod tot mai mare de talente.

Fosta lui colega de la Micul dejun, Louise Minchin, a plecat și ea anul trecut, căutând să petreacă mai mult timp de calitate cu familia ei.

Walker (fotografiat în afara BBC din Salford) a anunțat că se alătură canalului 5 pentru a fi prezentatorul principal pentru echipa sa renovată 5News

Walker (fotografiat în afara BBC din Salford) a anunțat că se alătură canalului 5 pentru a fi prezentatorul principal pentru echipa sa renovată 5News

Walker (fotografiat în fața BBC din Salford luna trecută) a anunțat că se alătură canalului 5 pentru a fi principalul prezentator al echipei sale renovate 5News.

Maitlis, Sopel și Marr au luat nava pentru LBC într-o afacere cu cătușe de aur care le va aduce mari majorări salariale.

Jurnaliştii au provocat consternare la Broadcasting House după ce au decis să se alăture Global, care găzduiește și Nick Ferrari, Shelagh Fogarty și James O’Brien.

Maitlis, care a găzduit Newsnight, a avut o serie de plângeri de imparțialitate împotriva ei din cauza tweet-urilor și comentariilor ei în direct despre pandemie.

Marr a recunoscut că a fost presat să părăsească BBC din cauza dorinței sale de a vorbi liber despre probleme majore, inclusiv schimbările climatice și politică.

Prezentatorii principali Andrew Neil și Simon McCoy au părăsit, de asemenea, BBC în ultimul an.

Acordul, pentru o nouă emisiune și un nou podcast, va avea ca rezultat o creștere a salariului pentru Sopel și Maitlis, care câștigă cel puțin 235.000 de lire sterline și, respectiv, 325.000 de lire sterline la BBC.

Un insider LBC a declarat pentru MailOnline că Maitlis va câștiga acum „cel puțin” 400.000 de lire sterline pe an, domnul Sopel probabil că va depăși bariera de 300.000 de lire sterline pe an.

Dar ei au avertizat că „ar putea fi mai mult” din cauza numărului de proiecte la care vor lucra împreună.

Părăsirea BBC le va permite, de asemenea, să câștige mai mulți bani din prelegeri și evenimente private în valoare de 50.000 de lire sterline suplimentare pe an.

O altă persoană din interior a spus: „Cred că este ademenul puternic al banilor și al libertății să fii mai expresiv în opiniile tale personale decât permite BBC”.

Acordul îi va face să prezinte un nou podcast major pentru Global Player, precum și să găzduiască o emisiune împreună pe LBC și să ofere comentarii și analize pentru lbc.co.uk.

.

Add Comment