Lady Louise, 18 ani: Cine este nepoata „preferată” a Reginei și noua armă secretă a familiei regale?

La Royal Windsor Horse Show din weekend, Regina – care este în general cunoscută pentru stoicismul ei – a arătat vizibil emotionată.

Momentul care a mișcat-o? Face parte din parada centenară a Societății Fell Pony, în care așa-numita „nepoată preferată” ei Lady Louise Windsor, în vârstă de 18 ani, a condus mașina regretatului ei soț, Prințul Philip, într-un omagiu emoționant, ca parte a sărbătoririi Jubileului de platină al Reginei. A fost, de asemenea, un omagiu adus distracției comune a lui Lady Louise și a bunicului ei de a conduce trăsura trasă de cai, pe care regretatul soț al Reginei a fost creditat de mult timp pentru a-l populariza în Marea Britanie.

Răposatul Duce de Edinburgh a descoperit autostopul în anii 1970 după ce a renunțat la polo. „Mă uitam în jur să văd ce urmează, nu știam ce este disponibil”, a spus el odată. „Și deodată m-am gândit, ei bine, avem cai și trăsuri, așa că de ce să nu încerc. Așa că am împrumutat patru cai de la grajdurile din Londra, i-am dus la Norfolk și m-am antrenat și m-am gândit – de ce nu?

Este o pasiune pe care a transmis-o nepoatei sale, Lady Louise, care iubește sportul atât de mult încât a concurat la Campionatele britanice de condus în sală la începutul acestei luni. Prințul Philip a învățat-o tot ce știe și a urmărit-o în mod regulat antrenându-se în Great Park.

„După o competiție, el întreba mereu cum a fost. Ochii i s-ar lumina pentru că devine atât de entuziasmat când vorbește despre asta”, a spus ea în documentarul de anul trecut Prince Philip: The Royal Family Remember, adăugând că a fost „uimitor să ai ca mentor.

Cei doi s-au atașat atât de mult de acest sport, încât Lady Lousie a moștenit trăsura și caii lui Philip după ce acesta a murit anul trecut și, în dimineața înmormântării ducelui, a fost văzută în Windsor luând caii ei preferați, Balmoral Nevis și Notlaw Storm, cu trăsura sa. .

Lady Louise Windsor în timpul celebrării jubileului de platină A Gallop Through History la Royal Windsor Horse Show de la Castelul Windsor (Steve Parsons/PA)

/ Fir PA

În ciuda faptului că se află pe locul 14 la tron, tânăra regală a fost în mare parte ținută departe de lumina reflectoarelor regale – deși a făcut mai multe apariții publice după moartea Prințului Phillip.

Rupând de secole de tradiție, ea și fratele ei Lord James Viscount Severn, în vârstă de 14 ani, sunt, de asemenea, singurii nepoți ai Reginei care nu folosesc titlurile de prințesă și prinț – deși mulți comentatori regali sugerează deja că vom vedea mult mai mult din tânărul regal. în anii următori.

Deci ce știm despre ea până acum? De la copilăria ei relativ „normală” până la relația ei specială cu „bunica”, iată tot ce trebuie să știi despre adolescenta care a furat spectacolul la Windsor în acest weekend.

Contele și Contesa de Wessex, Lady Louise Mountbatten-Windsor și Vicontele Severn sosesc pentru slujba de Ziua Recunoștinței (Aaron Chown/PA)

/ Fir PA

O copilărie în afara reflectoarelor regale

Spre deosebire de omologii săi regali, Lady Louise s-a născut la Spitalul Frimley Park din Surrey, mai degrabă decât la un spital din Londra. Nașterea ei a fost traumatizantă, tânărul regal s-a născut cu o lună prematur, prin cezariană de urgență, cântărind doar 4 lbs 9oz. Mama ei Sophie, Contesa de Wessex, a fost aproape ucisă după ce a pierdut nouă litri de sânge din cauza sângerării interne, în timp ce tatăl ei, Prințul Edward, a ratat nașterea lui în timp ce era plecat în Mauritius, în serviciul regal.

Datorită nașterii premature, Lady Louise s-a născut cu esotropie, care îi întoarce privirea spre interior. „Bebelușii prematuri pot deseori să miște ochii, deoarece ochii sunt ultimul lucru din pachetul pentru bebeluși care trebuie cu adevărat finalizat”, a explicat mama ei Sophie, Contesa de Wessex. „Ochiul ei era destul de adânc când era mică și este nevoie de timp pentru a corecta. Trebuie să te asiguri că un ochi nu ajunge mai adânc decât celălalt, dar acum e bine – vederea ei este perfectă.

De atunci, Contesa a lucrat din greu în domeniul orbirii care poate fi prevenită și este patronul fundației de caritate Vision pentru orbire.

Contesa de Wessex, Lady Louise Mountbatten-Windsor, Vicontele Severn și Contele de Wessex participă la slujba de Paște de la Capela St George (Andrew Matthews/PA)

/ Fir PA

De la recuperarea ei completă, Lady Louise a avut o copilărie regală relativ modestă. De fapt, a fost nedumerită să afle că regina este de fapt bunica ei. „Vreau să spun că Louise nu avea idee că regina și bunica ei erau una și aceeași”, a declarat pentru SkyNews mama ei, care a lucrat la Capital Radio și și-a înființat propria agenție de PR în 1996. „Abia când era la școală, alți copii vorbeau despre asta, iar ea venea acasă și spunea: „Mamă, se spune că bunica este regina. Și am spus: „Da”, iar ea a spus: „Nu înțeleg ce înseamnă”.

Împreună cu părinții ei și fratele James Viscount Severn, 14 ani, familia locuiește într-un conac de 30 de milioane de lire sterline cu 120 de dormitoare în Bagshot Park, cu 51 de acri de teren. Casa din Surrey este deținută de Crown Estate, ceea ce înseamnă că proprietatea va trece între monarhi de-a lungul anilor și deceniilor. Cu toate acestea, familia locuiește acolo de la nunta lor regală din 1999. În timp ce contele și contesa de Wessex nu plătesc neapărat chiria, Prințul Edward a prelungit contractul de închiriere al casei familiei sale la 150 de ani pentru 5 milioane de lire sterline.

Proprietatea se află la o scurtă călătorie cu mașina de Castelul Windsor, ceea ce înseamnă că familia o vizitează în mod regulat pe Regina, pe care copiii au poreclit-o cu afecțiune „bunica”, potrivit contesei.

Spectacol Regal de Cai Windsor

/ Arhivele PA

Cu toate acestea, Lady Louise nu petrece atât de mult timp acolo ca fratele ei, când se îmbarcă la școala St Mary’s Ascot, unde în prezent studiază pentru licența. Conform Buna dimineata! RevistăMateriile sale de nivel A includ engleza, drama, istorie și politică.

Nepotul preferat al Reginei?

Potrivit unei surse regale, regina este „incredibil de aproape” de Louise, adăugând: „Este liniștită, grijulie și bună și îi amintește Reginei de ea însăși ca o femeie tânără”.

Sursa continuă: „Reginei îi place că Louise și James se bucură de timpul lor la Balmoral și a devenit deosebit de apropiată de Louise, care pare să fi devenit nepoata ei preferată, urmată îndeaproape de James”.

Cei doi împărtășesc o pasiune pentru cai și în aer liber, regina susținând, de asemenea, eforturile artistice ale lui Lady Louise și chiar lăsând-o să răsfoiască unele dintre colecțiile de schițe din Highland ale Reginei Victoria, care sunt închise la Balmoral.

Pennsylvania

Tânărul regal este venerat și de vărul ei, Prințul William și de verișoara Kate Middleton. În timpul călătoriilor lor anuale la Balmoral, Lady Louise și-a luat responsabilitatea de a avea grijă de Prințesa Charlotte. Anul trecut, ea l-a învățat cum să deseneze iepuri și căprioare, lucru foarte apreciat de ducele și ducesa de Cambridge.

O prințesă reticentă care ar putea fi „arma secretă” a familiei regale

În conformitate cu Scrisorile Patente din 1917 emise de bunicul Reginei, Regele George al V-lea, numai copiii Suveranului, nepoții Suveranului prin fiii Monarhului și fiul cel mare al fiului cel mare al Prințului de Wales au dreptul la un prinț sau o prințesă. titlul în familia regală.

Dar când s-a născut Lady Louise, părinții ei au anunțat că va fi crescută fără titlul de prințesă, deși avea dreptul la acesta prin Prințul Edward. Ar fi fost discutat și decis cu regina înainte de sosirea lui.

În interviuri, Sophie, Contesa de Wessex, a confirmat că cuplul a luat decizia pentru a le permite copiilor lor o viață relativ „normală”. Se crede că Louise este puțin probabil să intre în viața regală, în special cu ideile prințului Charles despre o „monarhie subțire”, și este probabil să urmeze o viață și o carieră în afara sferei regale, așa cum verii ei Zara Tindall și Peter Phillips sunt terminați.

Moartea ducelui de Edinburgh

/ Fir PA

Întrucât se așteaptă ca membrii regali care nu sunt seniori să lucreze pentru a câștiga existența, mai degrabă decât ca membri ai familiei regale care lucrează, s-a crezut că a le permite să crească fără titluri le-ar permite să se adapteze mai bine la viitorul lor.

„Încercăm să-i educăm știind că cel mai probabil vor trebui să muncească pentru a-și câștiga existența”, a declarat Sophie pentru The Sunday Times în 2020. „De aceea am luat decizia de a nu folosi titlurile RHS. Ei au și ar putea decide să le folosească după 18, dar cred că este foarte puțin probabil.

Lady Louise a împlinit 18 ani în noiembrie și nu i s-a acordat încă un titlu de prințesă, deși comentatorii regali s-au întrebat dacă ea ar putea juca un rol din ce în ce mai important în viitorul familiei regale în viitor.

PA

Expertul Phil Dampier a declarat pentru The Telegraph Louise ar putea fi o „armă secretă”, adăugând: „Ea pare să fie foarte matură pentru vârsta ei și devine exact genul de persoană pe care regina se poate baza în viitor. Ar putea exista un rol. pentru ea într-o monarhie slăbită? Regina și Filip au avut 1.500 de sponsorizări între ei. Trebuie să vă întrebați cine își va continua moștenirea cu Harry și Meghan și prințul Andrew de pe scenă? Există un volum mare de muncă acolo.

A declarat o sursă apropiată familiei regale Soarele: „Se pare că, de când Edward și Sophie au fost nevoiți să-și asume mai multe de când au plecat Harry și Meghan și Andrew a fost răpit, fiica lor a fost inspirată să intervină și să ajute alături de părinții ei”. Sursa a mai spus că Lady Louise „făcea deja cursuri de pregătire pentru mass-media și de autoapărare”.

Având în vedere că aseară a demonstrat că a avut și aprobarea publicului, este probabil să vedem mai multe despre Lady Louise pe măsură ce Familia Regală intră într-o nouă eră a tranziției. Rămâne de văzut dacă va fi cu sau fără acest titlu de prințesă.

.

Add Comment