Leeds 1-1 Everton: golul lui Luis Sinisterra în repriza a doua dă un punct echipei lui Jesse Marsch

Au fost 17 minute de joc când a început Jesse Marsch. Leeds se întorsese la joc și căuta un câștigător, așa că era inevitabil să se îndrepte spre banca lor.

De asemenea, era de așteptat să meargă după talismanul Leeds Patrick Bamford acum că s-a întors de la o accidentare, așa că a fost afișat numărul 9. Ceea ce nu avea sens cu această ocazie, însă, a fost omul care a fost sacrificat.

Joe Gelhardt însuși fusese prezentat ca înlocuitor, dar cameo-ul său îi dăduse coșmaruri lui Everton. O rachetă de buzunar, cu tenacitate și pricepere, Gelhardt a fost motivul pentru care Leeds părea să-și mențină începutul perfect de sezon pe Elland Road.

Anthony Gordon a adus lui Everton conducerea cu o finalizare clinică care nu ia oferit portarului nicio șansă

Golul său a fost anulat de o lovitură de la distanță lungă a lui Luis Sinisterra la prima sa startare la Leeds

Golul său a fost anulat de o lovitură de la distanță lungă a lui Luis Sinisterra la prima sa startare la Leeds

A fost o lovitură impresionantă care s-a dovedit a fi golul final al unui meci palpitant pe Elland Road

A fost o lovitură impresionantă care s-a dovedit a fi golul final al unui meci palpitant pe Elland Road

Tânărul din Liverpudlian a schimbat starea de spirit și a oferit impuls, dar, dintr-un motiv oarecare, Marsch l-a îndepărtat și un concurs care ar fi trebuit să meargă pe Leeds s-a încheiat într-un impas. Cu alte cuvinte: după retragerea lui Gelhardt, Jordan Pickford nu a mai făcut o salvare.

Câteva huiduieli înfundate pe The Kop la fluierul final, născute din frustrare și înțelegem de ce. Într-o divizie în care punctele pentru cei care nu se află pe treapta de sus sunt mărfuri valoroase, Leeds a lăsat două în urmă.

A existat un miros de așteptare – poate chiar exces de încredere – în aer înainte de timp, cu fanii de acasă convinși că Elland Road își va face din nou magia. Așa cum a fost cazul împotriva lui Chelsea, Leeds a început bine și cea mai mare parte a primului joc a fost în jumătatea lui Everton.

Jordan Pickford și-a consolidat acreditările Angliei în poarta Everton și și-a calmat echipa

Jordan Pickford și-a consolidat acreditările Angliei în poarta Everton și și-a calmat echipa

A fost ușor de urmărit, până la un punct, dar nu te-ai simțit niciodată ca Lampard să se simtă inconfortabil. Managerul lui Everton a luat totul în pas, de la gesturile îndreptate către el de fanii din spatele pirogului său până la histrionismul ridicol al lui Marsch.

Marsch pare că știe că are un aparat de fotografiat pe el și când Everton a încercat să elimine jocul, cu Jordan Pickford încetinind lucrurile, ritmul lui s-a extins din zona tehnică, cu mâinile în sus și arătând spre ceas, nu a fost altceva decât pentru spectacol.

Ar fi trebuit să fie mai îngrijorat de motivul pentru care Leeds nu și-a putut găsi drumul prin rândurile aglomerate de tricouri roz și eșecul de a valorifica cantitatea de minge de care sa bucurat ar reveni să-i muște în minutul 17.

Jesse Marsch a considerat că ar fi trebuit să fie adăugat mai mult timp la sfârșitul meciului

Jesse Marsch a considerat că ar fi trebuit să fie adăugat mai mult timp la sfârșitul meciului

Everton fusese bucuros să se așeze, dar când s-a prezentat oportunitatea de a se arunca, au acționat rapid. Gordon, care l-a zguduit pe Rasmus Kristensen de fiecare dată când s-a apropiat de el, a încercat să inițieze o mișcare din flancul stâng și pasa lui a fost deviată către Alex Iwobi prin Dwight McNeil.

De acolo, nigerianul a împins o pasă perfect ponderată în interiorul lui Diego Llorente, iar spaniolul a încercat să-și revină cu siguranța cuiva care a descoperit brusc că șireturile lui au fost legate între ele. De îndată ce Llorente a dat cu piciorul în aer curat, Leeds a fost în mare pericol.

Gordon, așa cum a fost cazul sâmbătă la Brentford, s-a trezit într-un singur obiectiv și a arătat, într-un mod devastator, de ce Lampard a fost atât de neclintit că toate speculațiile despre viitorul tânărului de 21 de ani au dispărut. distragerea atenției. Finalizarea lui a fost clinică, fără a lăsa nicio speranță ca Illan Meslier să salveze.

Rodrygo a început jocul cu o bubuitură, dar a fost eliminat după o accidentare dureroasă la umăr

Rodrygo a început jocul cu o bubuitură, dar a fost eliminat după o accidentare dureroasă la umăr

S-a ciocnit cu Pickford în timp ce acesta a încercat să treacă mingea pe lângă portar

S-a ciocnit cu Pickford în timp ce acesta a încercat să treacă mingea pe lângă portar

Acesta este unul dintre acele momente de pe un stadion în care puteți vedea aproape vizibil mulțimea dezumflată, ca atunci când alimentarea cu aer a castelului gonflabil este întreruptă. De la săritor la plat într-un singur comutator, Gordon și-a băgat degetul în urechi în timp ce sărbătorește, dar când le-a scos, nu a auzit niciun sunet.

Acest lucru, desigur, a fost glorios pentru Lampard. A marcat momentul cu o lovitură de sărbătoare, dar ar fi atras la fel de multă satisfacție din felul în care se apărau James Tarkowski și Conor Coady sau din modul în care Tom Davies și Amadou Onana se hrăneau la mijlocul terenului.

Era acum la Leeds să răspundă, dar tot ceea ce au creat înainte de pauză a fost o centrare a lui Jack Harrison care a pătruns în suprafața de pedeapsă, dar a fost înfricoșată de la îndemâna lui Rodrygo, care nu a mai putut întinde piciorul. raporta.

Joe Gelhardt a făcut o performanță plină de energie de pe bancă, dar a ratat două ocazii bune

Joe Gelhardt a făcut o performanță plină de energie de pe bancă, dar a ratat două ocazii bune

Ar fi ultimul act important al lui Rodrygo, deoarece la jumătatea de oră o coliziune inofensivă cu Pickford părea să-i scoată umărul din priză. A fost ajutat rapid să iasă de pe teren, înghițind o mini canistra de oxigen. Era o scenă care sugera că absența lui va fi lungă.

Nu ai fi știut asta la momentul respectiv, dar înlocuitorul lui Rodrygo ar fi foarte implicat pentru a ajuta la întoarcerea jocului. Leeds are nevoie de pauză pentru a se regrupa, dar când au reapărut, Gelhardt, un luptător de stradă scurt, cu magie în cizme, bâzâia, punând întrebări lui Everton.

Leeds a tras prima lovitură din a doua repriză după 55 de secunde – un drive sclipitor al încă impresionantului Brenden Aaronson, salvat de Pickford – și, imediat, un foc a fost aprins pe stadion. Aaronson a fugit, îndemnând mulțimea să facă zgomot și au fost de acord fără gânduri.

Patrick Bamford a făcut apariția pe bancă după o lungă absență din cauza unei accidentări

Patrick Bamford a făcut apariția pe bancă după o lungă absență din cauza unei accidentări

Acum a venit rândul lui Everton să fie în afara zonei lor de confort, iar Leeds ar fi trebuit să fie egal în minutul 50, când Harrison s-a trezit la 10 metri, înfruntând Pickford, dar șutul său a fost răzuit și slab și a fost salvat cu ușurință.

Din fericire pentru el, Leeds avea să obțină golul pe care îl merită jocul lor la următorul atac. Gelhardt s-a furișat pe linia de jumătate pentru a câștiga o minge care sări, l-a adus pe Aaronson înainte și, la rândul său, l-a văzut pe Luis Sinisterra.

Cu toate că le este dor de Raphina – acum de la Barcelona – în acele părți, Sinisterra a oferit genul de finisare cu care era obișnuit brazilianul, disimulându-și volanul cu piciorul stâng și folosindu-l pe Coady ca scut împotriva lui Pickford.

Părea că o singură echipă va câștiga în această etapă, dar Leeds a permis lui Everton să se descurce singur. Asemenea greșeli nu mai pot fi făcute.

FACTE MECIURI

LEEDS (4-2-3-1) Meslier 6: Kristensen 5, Koch 6, Llorente 5, Struijk 6: Adams 6, Roca 6: Sinisterra 7, Aaronson 8.5, Harrison 6: Rodrygo 6 (Gelhardt 30 min 8 Bamford 75 min) Inlocuitori nefolositi: Klaesson (GK ), Forshaw , Bamford, Summerville, James, Drameh, Greenwood, Klich

Goluri – Sinisterra (55)

Rezervat – Adams, Kristensen, Llorente

Manager – Jesse Marsch 6.5

EVERTON (4-3-3) Pickford 7: Patterson 6, Tarkowski 7, Coady 7, Mykolenko 6: Davies 6, Onana 6, Iwobi 6.5: McNeil 6, Gray 6, Gordon 7 Substituții neutilizate: Begovic (GK), Keane, Allan, Gomes, Coleman, Vinagre , Rondon, Moulins, Welch

Goluri – Gordon (17)

Rezervat – Davies, Paterson, Gordon,

Manager – Frank Lampard 6

Arbitru – Darren England 6

.

Add Comment