Meta intenționează să lanseze PATRU căști VR până în 2024, dintre care una costă cel puțin 800 USD

Proprietarul Facebook Meta plănuiește să lanseze patru noi căști de realitate virtuală până în 2024, în timp ce CEO-ul Mark Zuckerberg își accelerează impulsul în așa-numitul „metavers”.

Primul – cu numele de cod Project Cambria – este un set cu cască de realitate virtuală și mixtă de ultimă generație, prezentat ca un dispozitiv pentru viitorul muncii și va fi lansat în jurul lunii septembrie, cu un preț estimat de cel puțin 799 USD, după ce a fost amânat prin lanțul de aprovizionare. și alte probleme legate de pandemie.

O a doua versiune a lui Cambria, numită Funston, este programată pentru lansare în 2024.

Între timp, Meta intenționează să lanseze două versiuni noi ale căștilor sale mai ieftine Quest – denumite intern Stinson și Cardiff – în 2023 și 2024, conform unei foi de parcurs interne văzute de The Information.

Cronologia ambițioasă arată că Meta speră să-și consolideze liderul pe piața de realitate virtuală, stabilită prin deținerea producătorului de căști Oculus, ale cărui dispozitive sunt acum marcate ca Quest.

Zuckerberg speră că proliferarea acestor dispozitive va duce la o acceptare mai largă a realității virtuale și va ajuta la promovarea viziunii sale pentru metavers – o lume virtuală captivantă în care oamenii lucrează, socializează și se joacă.

Zuckerberg speră că proliferarea acestor dispozitive va duce la o acceptare mai largă a realității virtuale și va ajuta la avansarea viziunii sale pentru metavers.

„Metaversul” este o colecție de spații virtuale în care te poți juca, lucra și comunica cu alții care nu se află în același spațiu fizic ca tine.  În imagine: CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg este văzut făcând scrimă în „metavers” cu un scrimă medaliat cu aur olimpic

„Metaversul” este o colecție de spații virtuale în care te poți juca, lucra și comunica cu alții care nu se află în același spațiu fizic ca tine. În imagine: CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg este văzut făcând scrimă în „metavers” cu un scrimă medaliat cu aur olimpic

Ce este Metaversul?

„Metaversul” este o colecție de spații virtuale în care te poți juca, lucra și comunica cu alții care nu se află în același spațiu fizic ca tine.

Facebook a explicat: „Veți putea petrece timp cu prietenii, să lucrați, să vă jucați, să învățați, să faceți cumpărături, să creați și multe altele.

„Nu este vorba neapărat de a petrece mai mult timp online, ci de a face timpul petrecut online mai semnificativ.”

În timp ce Facebook conduce sarcina cu metaversul, a explicat că nu este un produs unic pe care o companie îl poate construi singură.

„La fel ca internetul, metaversul există indiferent dacă Facebook există sau nu”, a adăugat el.

„Și nu va fi construit peste noapte. Multe dintre aceste produse vor fi realizate pe deplin abia în următorii 10 până la 15 ani.

Foaia de parcurs internă spune că planul lui Meta este să lanseze un set de căști VR de ultimă generație, urmat de un set de căști cu costuri mai mici în anii alterni.

În timp ce Quest 2 se vinde cu 299 de lire sterline pentru versiunea de 128 GB și 399 de lire sterline pentru versiunea de 256 GB, Cambria este de așteptat să coste în jur de 799 de lire sterline, au declarat pentru The Information două persoane familiarizate cu problema.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Meta a spus că prețul va fi semnificativ mai mare.

Într-o convorbire privind veniturile de săptămâna trecută, Zuckerberg a spus ca Cambria „se va concentra mai mult pe cazuri de utilizare în afaceri și, eventual, pe înlocuirea laptopului sau a configurației de lucru”.

Va avea o calitate a imaginii de înaltă rezoluție pentru citirea textului, cu ideea că oamenii o pot folosi pentru a trimite e-mailuri sau coduri.

Cu toate acestea, va rula pe sistemul de operare VR bazat pe Android de la Meta, ceea ce înseamnă că nu va putea rula software-ul desktop standard conceput pentru PC-uri sau Mac-uri – deși utilizatorii pot folosi instrumente bazate pe web prin intermediul browserului web VR al Meta.

Setul cu cască va avea camere orientate spre exterior, astfel încât va putea arăta utilizatorilor o vedere de înaltă rezoluție a împrejurimilor reale prin ecranele căștilor.

Aceasta înseamnă că, pe lângă realitatea virtuală completă, va permite aplicații care combină conținut fizic și digital într-un mod similar cu realitatea augmentată.

Senzorii suplimentari încorporați în Cambria vor putea urmări ochii și expresiile faciale ale utilizatorilor, pe care avatarurile lor le pot reflecta apoi în aplicații precum Horizon Worlds și Workrooms de la Meta.

Cambria va fi mai greu decât Quest 2 pentru că are o baterie mai mare, potrivit unei persoane familiarizate cu dispozitivul.

Cu toate acestea, spre deosebire de Quest, bateria lui Cambria se află pe spatele dispozitivului, făcându-l mai confortabil și mai echilibrat la purtare.

Meta a lansat un videoclip teaser al căștilor sale Project Cambria VR în octombrie.  Zuckerberg a spus de atunci că va fi

Meta a lansat un videoclip teaser al căștilor sale Project Cambria VR în octombrie. De atunci, Zuckerberg a spus că va fi „mai concentrat pe cazurile de utilizare la locul de muncă și, eventual, pe înlocuirea laptopului sau a configurației de lucru”.

Pe lângă realitatea virtuală, căștile Meta Cambria vor permite aplicații care combină conținut fizic și digital într-un mod similar cu realitatea augmentată.

Pe lângă realitatea virtuală, căștile Meta Cambria vor permite aplicații care combină conținut fizic și digital într-un mod similar cu realitatea augmentată.

Între timp, mult așteptații ochelari de realitate augmentată de la Meta, cu numele de cod Project Nazare, urmează să fie lansate și în 2024, cu o versiune mai avansată planificată pentru 2026.

Un fost angajat care a lucrat la proiect a declarat pentru The Verge că Zuckerberg a vrut ca lansarea ochelarilor AR să fie „momentul iPhone” al lui Meta.

Una dintre caracteristicile cheie va fi capacitatea de a comunica și de a interacționa cu hologramele altor persoane prin intermediul ochelarilor, despre care Zuckerberg spune că, în timp, va oferi oamenilor o experiență mai captivantă decât apelurile video.

El și-a dorit, de asemenea, ca Nazare să aibă o experiență AR completă și o grafică 3D bogată, împreună cu un câmp vizual larg și un „design acceptabil din punct de vedere social”.

Ochelarii nu vor trebui să fie împerecheți cu un telefon iPhone sau Android pentru a funcționa, permițând lui Meta să se elibereze de strânsoarea Apple și Google, care împreună dictează termeni pe care aplicații precum Facebook trebuie să îi respecte pe telefoanele mobile.

Meta ar dori să lanseze mai multe generații de ochelari AR, primul model urmând să fie lansat în 2024, urmat de un design mai ușor și mai avansat pentru 2026 și o a treia versiune în 2028.

Compania-mamă pe Facebook Meta plănuiește prima lansare a ochelarilor inteligenți în stil Star Trek în 2024. Compania a făcut deja echipă cu Ray-Ban pentru a lansa o gamă de ochelari inteligenți care au camere ascunse duble (foto)

Compania-mamă pe Facebook Meta plănuiește prima lansare a ochelarilor inteligenți în stil Star Trek în 2024. Compania a făcut deja echipă cu Ray-Ban pentru a lansa o gamă de ochelari inteligenți care au camere ascunse duble (foto)

Fondatorul Mark Zuckerberg a vorbit de mult despre ambiția sa de a crea o lume virtuală în care oamenii să poată lucra, socializa și se pot juca, iar căștile VR și AR foarte așteptate ale companiei sale sunt doar o parte a acestei viziuni.

Fondatorul Mark Zuckerberg a vorbit de mult despre ambiția sa de a crea o lume virtuală în care oamenii să poată lucra, socializa și se pot juca, iar căștile VR și AR foarte așteptate ale companiei sale sunt doar o parte a acestei viziuni.

În timpul convorbirii privind veniturile companiei de săptămâna trecută, Zuckerberg a anunțat că Meta își va reduce investițiile în Metaverse, după ce a înregistrat cea mai slabă creștere a veniturilor trimestriale din 2012.

Venitul total al companiei, din care cea mai mare parte provine din vânzările de publicitate, a crescut cu 7% la 27,91 miliarde de dolari în primul trimestru, dar a ratat estimările analiştilor de 28,20 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Compania a înregistrat doar câștiguri în primul trimestru de 7,47 miliarde dolari, sau 2,72 dolari pe acțiune, în scădere cu 21% față de 9,5 miliarde dolari, sau 3,30 dolari pe acțiune, pentru aceeași perioadă a anului precedent.

Reality Labs, filiala companiei care vizează crearea de produse pentru metavers, a pierdut 2,96 miliarde dolari în ultimul trimestru, în creștere de la 1,83 miliarde dolari în primul trimestru al anului trecut. , a raportat CNBC.

Cu toate acestea, veniturile sucursalelor au avut o performanță mai bună decât se aștepta, reprezentând 695 milioane USD din veniturile companiei, comparativ cu 683 milioane USD estimate anterior.

Zuckerberg a spus Margine că, având în vedere „nivelurile actuale de creștere a afacerilor” ale companiei, „acum intenționează să încetinească ritmul unora dintre investițiile noastre”, inclusiv Metaverse, proiectul companiei pentru lumea virtuală.

PUTEȚI ACUM PUTEȚI DACUT ÎN METAVERSE

Oamenii de știință din Pennsylvania au dezvăluit o nouă tehnologie care îți permite să „săruți” pe cineva în metavers, trimițând senzații realiste pe buze, dinți și limbă.

Oamenii de știință au modificat un set cu cască de realitate virtuală Oculus Quest 2 echipându-l cu tehnologie haptică, adică simulează atingerea prin aplicarea de forțe, vibrații și mișcări.

Utilizează o serie subțire de traductoare încorporate în partea inferioară a căștii VR care direcționează energia ultrasunetelor către diferite părți ale gurii.

Pe lângă senzațiile de sărut, tehnologia ar putea fi folosită pentru a bea dintr-o fântână virtuală de apă sau pentru a scoate un puf dintr-o țigară.

.

Add Comment