Moon Knight s-a explicat sfârșitul și scena post-credite

Cavalerul Lunii urmeaza spoilere.

Ultimele săptămâni Cavalerul Lunii a încercat să sugereze că Marc Spector și Steven Grant erau morți, primul bucurându-se de un paradis plin de grâu, cel din urmă înghețat în nisipurile vieții de apoi. Dar Marvel va merge la Marvel, așa că, desigur, amândoi sunt în viață și se retrag la începutul sezon Finalul serialului.

Dar totuși, Cavalerul Lunii Viitorul pare sumbru și nu doar pentru că sezonul doi pare destul de puțin probabil în acest moment. Așa că îmbracă-ți pelerina de lună alunecoasă și alătură-te nouă în timp ce ne scufundăm direct în ceea ce înseamnă acest final pentru MCU.

Cavalerul Lunii sfarsit explicat

mirare

Îți amintești când Marc Spector a fost împușcat și se presupune că a fost ucis la sfârșitul episodului patru? Ușor de uitat, având în vedere toată povestea de fundal sfâșietoare și acel hipopotam flămând, dar iată-ne acum, cu Arthur Harrow scoțând corpul lui Moon Knight din apă.

“Îmi pare rău că s-a terminat așa Marc, Steven. Oricine altcineva ar putea fi acolo…”

Mai multe despre asta mai târziu, dar deocamdată Harrow este prea ocupat să elimine soldații egipteni și toate avatarele din afara ecranului, deoarece acest spectacol are un obicei prost de a evita cele mai bune scene de luptă.

Între timp, hipopotamitul favorit al tuturor vorbește cu Layla prin trupul unui soldat, spunându-i că Marc poate fi adus înapoi cu ajutorul lui Khonshu. Taweret sugerează, de asemenea, că Layla ar putea fi și avatarul lui.

Ammit este în sfârșit eliberată, dar este puțin morocănosă după ce a petrecut 2.000 de ani înghețată în piatră. Din fericire, Layla reușește și ea să-l elibereze pe Khonshu, așa că Zeul Lunii intervine pentru a-și înfrunta fratele în luptă.

În viața de apoi, Marc intervine și el și decide să revină pentru Steven, în ciuda acestui accent. “Pot intra în pacea veșnică și rămâne pierdută pe nisip pentru totdeauna? Nu mă pricep la asta”, a spus Marc pentru Taweret.

Așa că pleacă, îngenuncheat în nisipul mortal în fața lui Steven. „Ești singura superputere reală pe care am avut-o vreodată”, spune Marc în ceea ce ar putea fi cea mai îndrăzneață replică Marvel de când Tony i-a spus Natasha: „Sper că tu și Banner nu jucați „Hide the zucchini””.

Acceptând această parte a lui, Marc îl dezgheață cumva pe Steven, în timp ce o ieșire se deschide brusc în fața lor. Apoi, un val de nisip amenință să-i consume pe amândoi în timp ce fug spre ieșire. Dar Tawaret este pe caz, zdrobind nisipul cu barca lui. “Hipopotam!” strigă Steven în cel mai bun vers al Marvel.

mai calamawy ca Layla elfaouly, moon Knight

mirareDisney+

Cu Marc din nou în acțiune, Khonshu îl impregna din nou cu puterea lunii. Și în numele lunii, s-a dus să-l pedepsească atât pe Ammit, cât și pe Harrow. Dar mai întâi, Steven face o înțelegere cu „pasărea bătrână proastă” pentru a fi eliberată odată ce misiunea lor este încheiată.

Și cu asta, Marc își întinde pelerina lui Batman și alunecă spre Cairo, unde o întâlnește Layla într-un costum nou de avatar „fabulos”. Ar fi putut folosi ornamente cu tematică hipopotamică? Desigur. Îl mai iubim? Absolut.

Perechea ajunge la Cairo pentru a-l găsi pe Ammit crescând în putere, datorită tuturor sufletelor pe care Harrow și cultul său le-au eliminat localnicilor care nu au reușit să-și echilibreze cântarul. Khonsu ajunge să se lupte cu Ammit ca echipa noastră de eroi la nivel de stradă împotriva lui Ethan Hawke și a personalului său puternic.

Din punct de vedere tehnic, este trei la unu, deoarece Marc și Steven au găsit acum o modalitate de a coexista, schimbând fără probleme la mijlocul bătăliei. Și cu noile puteri ale Laylei, Harrow nu are nicio șansă. Cu excepția faptului că o face, deoarece el și Ammit întorc rapid valul împotriva eroilor noștri. Dar înainte ca Mr. Sandals să poată distruge toată puterea lui Moon Knight, spectacolul trece mai departe. din nou la o grapă învinsă.

“Ce a fost asta?” întreabă Layla. Pentru a a nesa oară în acest sezon, spectacolul sugerează o a treia personalitate mai întunecată a Cavalerului Lunii și, încă o dată, sărim peste ceea ce ar fi putut fi o scenă de luptă remarcabilă.

După acest punct culminant lipsit de strălucire, Layla realizează cumva că scandările egiptene cu ceilalți zei îl vor întemnița pe Ammit și îl vor ajuta să încheie lucrurile înainte să se încheie episodul – pentru că aceasta este o serie limitată și timpul se scurge.

Acum că Ammit este cuprins în corpul lui Harrow, Khonsu îi ordonă lui Marc să-i omoare pe amândoi și să încheie acest ciclu odată pentru totdeauna. — Cât timp el trăiește, la fel și ea. Dar Moon Knight nu este de acord cu asta. — Vrei să moară? Fă-o singur.

Khonshu îl eliberează apoi pe Marc, conform aranjamentului lor, care își trimite spiritul înapoi la azilul în care am fost prezentați pentru prima dată în episodul patru. Deci toate astea au fost cu adevărat în capul lui Marc de la început? Insuficient.

ethan Hawke Moon Knight

studiourile Marvel

În timp ce doctorul Harrow trece prin biroul său, Marc observă urme sângeroase pe care le lasă în urmă, ceea ce îl face să realizeze că este o reprezentare a maleficului Harrow din mintea lui.

„Da, nu cred că știi atât de multe pe cât crezi că știi”, a spus Marc/Steven. „Oricât de tentant ar fi să crezi diagnosticul tău, am prefera să salvăm lumea.” Și cu un alt „aligator de mai târziu”, mințile lor sunt din nou aruncate în lumea reală.

Finalul se termină apoi în apartamentul lui Steven, unde cele două personalități coexistă acum, încă se leagă de pat în fiecare noapte. Și în cazul în care ai crezut că Steven ar putea fi destul de cool în aceste zile, Clown Knight se lovește de un apel înapoi la umorul slapstick al acelor episoade timpurii.

Deci asta înseamnă că Marc și Steven sunt acum liberi să-și trăiască restul vieții împreună fără interferența lui Khonshu? Nu! Și nu doar pentru că vor să salveze lumea, chiar și fără puterile lor…

Cavalerul Lunii Scena post-credite explicată – Cine este Jake Lockley?

oscar isaac ca steven grant în moon knight

Disney+

În Cavalerul Lunii Prima și singura scenă de după credite, spectatorii sunt duși într-un spital psihic diferit, mai realist decât cel văzut în mintea lui Marc Spector (care poartă numele legendarului scriitor de benzi desenate Bill Sienkiewicz).

Acolo, o versiune mai scruffier a lui Harrow pare să fie supusă unui tratament post-Bătălia de la Cairo. Dar Harrow se află încă într-o perioadă dificilă, când apare brusc o figură misterioasă vorbitoare de spaniolă și îl împinge la o mașină în care Khonsu așteaptă pe bancheta din spate.

„Marc a crezut cu adevărat că, după ce ne-am despărțit, am vrut ca soția lui să fie avatarul meu”, spune Khonshu. „De ce aș avea nevoie de altcineva când nu știe cât de tulburat este cu adevărat?” Chiar atunci, Zeul Lunii bate la fereastră și îi prezintă pe Harrow lui Jake Lockley, a treia cea mai periculoasă figură pe care am văzut-o blocată în acel sarcofag.

La ordinele lui Khonsu, Jake probabil îl împușcă și îl ucide pe Harrow înainte de a pleca cu mașina cu acea nu atât de subtilă plăcuță de înmatriculare „SPKTR”.

Așa că acum este clar de ce Khonshu a fost atât de ușor când a venit să-l elibereze pe Marc – pentru că Marc nu a fost deloc eliberat. Sau cel puțin nu pe toți.

Această schemă nu va dura însă mult timp, deoarece este clar că Marc și Steven vor începe să observe noile întreruperi induse de Jake. Și pentru că toți împărtășesc același corp, asta înseamnă că Marc și Steven pot încă să profite de puterea lui Khonshu și să o întoarcă împotriva lui în viitoarele apariții în MCU – probabil cu o Layla super-putere alături de ei.

Asta nu înseamnă totuși că sunt pregătiți pentru o plimbare ușoară. da Cavalerul Lunii este reînnoit pentru un al doilea sezon, Jake Lockley s-ar putea dovedi a fi un dușman și mai puternic decât Harrow, unul pândind chiar în propriile lor minți deja aglomerate.

În benzi desenate, Jake a fost prezentat pentru prima dată ca una dintre deghizările lui Marc Spector, înainte de a deveni propria lui personalitate. Această versiune a personajului, un șofer de taxi șmecher, lucrează de obicei alături de Moon Knight, ajutând la lupta împotriva răului prin numeroasele sale legături criminale.

mai calamawy ca Layla elfaouly, moon Knight

mirareDisney+

Dar aici MCU l-a reimaginat ca fiind întruchiparea vie a acelui rău și cel mai mare adversar al lui Moon Knight care merge înainte.

Se potrivește bine cu temele continue ale seriei de a se lupta între ele, chiar dacă contrazice într-un fel „echilibrul” pe care Marc și Steven l-au atins în cele din urmă. Nu fi surprins dacă aflăm mai târziu și că Jake a fost responsabil pentru moartea tatălui Laylei.

Dar, după cum a dovedit acest sezon, Marc și Steven sunt niște bătători rezistenți chiar și în cele mai rele vremuri, așa că este sigur să spunem că Jake și Khonshu se luptă și ei în viitor.

Cavalerul Lunii este acum disponibil pentru vizionare Disney+.

Acest conținut este creat și întreținut de o terță parte și încărcat pe această pagină pentru a ajuta utilizatorii să-și furnizeze adresele de e-mail. Este posibil să găsiți mai multe informații despre acest conținut și conținut similar pe piano.io

Add Comment