Pant ajunge la secol și Jadeja adaugă 83 în timp ce India apără pentru a ajunge cu 338-7 împotriva Angliei

Rishabh Pant a fost un apărător de „Bazball” cu mult înainte ca Brendon McCullum să inventeze conceptul, iar acest batsman foarte modern de la Test a oferit Angliei un gust din propriul său medicament, cu o expoziție palpitantă de bataie în prima zi a testului final rearanjat.

A fost din nou un test de cricket cu octan ridicat la cel mai bun nivel, deoarece Pant a salvat India dintr-o poziție periculoasă și s-a asigurat că au continuat acolo unde au rămas împotriva Angliei în ultimul sezon, înainte de a se îndrepta acasă cu mult înaintea testului final dintr-o serie pe care încă o conduce cu 2- 1.

Iar alături de Pant, într-un record rapid de 222 pentru cel de-al șaselea wicket, care a reușit doar 38,3 over-uri și a răsturnat acel test, a fost un alt viciuc atât de des de-a lungul anilor, un ghimpe în partea Angliei la Ravindra Jadeja.

India a ripostat pentru a ajunge la 338-7 la cioturi în prima zi a testului reînnoit de la Edgbaston

Pant a ajuns în secolul al treilea împotriva Angliei cu doar 89 de mingi, cea mai rapidă din istoria Edgbaston, înainte de a pieri încercând să-l lovească pe Joe Root la Birmingham, în timp ce Jadeja era încă acolo la 83, când o plimbare de o zi cu roller coaster pentru Ben Stokes și echipa sa a sosit în sfârșit. . un sfarsit.

În mod clar, Anglia nu este singura care încearcă să remodeleze cricket-ul Test. La fel cum Jonny Bairstow a făcut două sute extraordinare în ultimele două teste, Pant a produs o demonstrație incredibilă de îndemânare controlată și agresivitate chiar din cartea de joc Twenty20.

Abia când Root l-a surprins încercând să zdrobească un al doilea șase succesiv, afișarea lui Pant s-a încheiat și Anglia a reușit să recâștige un element de control.

India a încheiat o zi uluitoare la 338 pentru șapte de la doar 73 de overuri, cu un plin plin de Edgbaston cu divertisment remarcabil, în ciuda unei pauze de ploaie de aproape două ore.

Atacantul Wicketkeeper Rishabh Pant a marcat un secol maiestuos pentru a ajuta India să se recupereze de la 98-5

Atacantul Wicketkeeper Rishabh Pant a marcat un secol maiestuos pentru a ajuta India să se recupereze de la 98-5

Cât de mult avea nevoie India de Pant. Pentru Anglia, călare pe creasta unui val uriaș după baterea cu 3-0 în fața Noii Zeelande, a început perfect odată ce Stokes a sfidat din nou gândirea convențională jucând primul bowling.

Nu a fost atâta timp cât Stokes a simțit că va fi suficient pe terenul acela de la Edgbaston și condițiile pentru a-și încuraja setterii.

În schimb, Anglia, la fel ca omologii lor de o zi, preferă acum să alerge în căutarea unei victorii, așa cum a făcut până acum în acest sezon la Lord’s, Trent Bridge și Headingley. Nicio țintă, cred ei, nu este prea mare sau intimidantă pentru ei.

Părea o lovitură de maestru când Jimmy Anderson, înapoi cu noua minge, după ce a ratat victoria de săptămâna trecută la Headingley, a făcut două incizii timpurii înainte ca vara Angliei să-l găsească pe Matthew Potts, să mai facă două, inclusiv scalpul cheie al lui Virat Kohli, după pauză. .

Pant a spart șase patru și un șase față de spinnerul Angliei Jack Leach pentru a crea impuls

Pant a spart șase patru și un șase față de spinnerul Angliei Jack Leach pentru a crea impuls

Ce introducere în Test cricket Potts are. El a luat 14 wicket-uri împotriva Noii Zeelande, inclusiv scalpul cheie al lui Kane Williamson de trei ori, și acum a adăugat un alt nume uriaș când Kohli înăuntru s-a furișat în propriile cioturi încercând să lase mingea pe 11. Fostul căpitan al Indiei așteptarea lungă pentru o internațională secolului, care datează de la sfârșitul anului 2019, continuă.

Când Anderson, obținând mișcare și sărind de pe o suprafață plată Edgbaston, l-a revendicat pe Shreyas Iyer cu ajutorul unei spectaculoase apucături laterale a piciorului de la Sam Billings, India a avut 98 pentru cinci și cursa de aur din New England părea să continue.

Pant avea alte idei. Edgbaston era sub acoperire cu nori și lumina reflectoarelor era aprinsă cu India asediată, dar cum a reacționat acest talent de box office? Dansând pe wicket la Anderson de la început și alergând în pericolul oferit de Anglia.

Încântarea Indiei ar fi putut fi cu ușurință ruptă din răsputeri atunci când Jadeja l-a oprit pe Stuart Broad pentru a aluneca pe cinci, acolo unde Root nu era sigur că a luat stăpânirea curat.

Bowlerii rapidi Matt Potts (dreapta) și James Anderson au luat toate cele cinci wicket-uri între ei

Bowlerii rapidi Matt Potts (dreapta) și James Anderson au luat toate cele cinci wicket-uri între ei

Incertitudinea Angliei a contribuit la un semnal liniștit de interzicere a ieșirii pentru Aleem Dar, dar dovezile TV neconcludente au sugerat că ar fi putut fi transportat. Al treilea arbitru Marais Erasmus nu a avut de ales decât să rămână la decizia de pe teren.

Cum a profitat India de pe urma unei aparente felii de noroc. Jack Leach știe totul despre lama intermitentă a lui Pant după ce l-a urmărit în stil spectaculos în Chennai în urmă cu 18 luni, iar acum încrederea nou-găsită a filatorului din brațul stâng a fost supusă unei examinări acerbe.

Pant a mers la jumătatea sa de secol cu ​​primul dintre cei trei șase împotriva lui Leach și a atacat convențional până când a părut să-și ajusteze ischiobialul stâng la 65. Abia atunci a trecut la neortodocșii uneori, încercând să inverseze scoop-ul lui Anderson pe parcurs.

Portarul indian a atins secolul cu 26 de mingi mai repede decât cea mai rapidă anterioară a lui Kevin Pietersen pe acest teren, realizată împotriva Sri Lankai în 2006, iar Anglia a început să se dezlănțuie, în special când 22 de run-uri, inclusiv patru knockdowns, au venit pe a noua lui Leach.

Anderson (foto a doua dreapta) a lovit de două ori pentru a părăsi India cu 53-2 la prânz din prima zi

Anderson (foto a doua dreapta) a lovit de două ori pentru a părăsi India cu 53-2 la prânz din prima zi

Anderson (dreapta), rechemat după ce și-a revenit după o accidentare, a luat wicket-ul de la jumătatea de zbor Shubman Gill

Anderson (dreapta), rechemat după ce și-a revenit după o accidentare, a luat wicket-ul de la jumătatea de zbor Shubman Gill

Nimeni nu era mai sfâșiat decât căpitanul englez. Stokes a insistat înainte de acest Test că nu a lovit în mod deliberat în primul set la Headingley săptămâna trecută și a trimis doar patru over-uri în al doilea, deoarece a vrut să-și împingă atacul.

Acum a făcut 10 over-uri de bowling, dar a fost afectat de problema fără minge care a fost o caracteristică a bowling-ului său, depășind de 10 ori abia ieri și luând în cele din urmă wicketul lui Shardul Thakur la a opta minge dintr-un over deosebit de indisciplinat.

Cifrele de bowling ale Angliei au fost aproape la fel de învinețite la final ca și ale Noii Zeelande pe tot parcursul cursei, Leach mergând la aproape opt și Potts la cinci, deși a fost din nou impresionant înainte ca Pant să nu-l apuce.

Mulțumită lui Pant a Test, care ar fi trebuit să fie jucat la Manchester în septembrie anul trecut, a început bine. Și test cricket a primit o nouă adrenalină binevenită.

Zak Crawley (stânga) și-a încercat apoi norocul la al doilea tobogan, nereușind să-l prindă pe Hanuma Vihari.

Zak Crawley (stânga) și-a încercat apoi norocul la al doilea tobogan, nereușind să-l prindă pe Hanuma Vihari.

Dar Crawley a primit răscumpărarea a doua zi când a luat avantajul de pe Cheteshwar Pujara

Dar Crawley a primit răscumpărarea a doua zi când a luat avantajul de pe Cheteshwar Pujara

.

Add Comment