Recenzie F1 Manager 22: Jocul perfect pentru obsesivii de Formula 1

În octombrie 2000, EA Sports a lansat manager F1, un simulator de curse în care jucătorii preiau conducerea unei adevărate echipe de Formula 1. 22 de ani mai târziu, are în sfârșit o continuare. Și este fantastic.

Cele mai bune documentare de la Netflix Condu pentru a supraviețui a dus la o creștere masivă a popularității F1, în special în Statele Unite. Este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere din țară și există un alt joc nou care speră să valorifice valul de interes. Manager F1 22noul simulator de la Frontier Developments (cele mai cunoscute pentru seria Planet Coaster și Planet Zoo) aduce la viață lumea complicată și bogată în detalii a Formulei 1 cu tone de date, un aspect frumos și o interfață ușor de utilizat, care întâmpină jucătorii de toate niveluri de experiență și familiaritate.

În Manager F1 22, jucătorii conduc una dintre cele 10 echipe de F1. În calitate de Team Manager, controlați strategia de cursă și pregătirea echipei, îmbunătățiți personalul (prin dezvoltare sau noi recruți), îmbunătățiți mașina și facilitățile echipei, faceți înțelegeri cu sponsorii și multe altele. Deoarece acesta este un simulator de management, nu veți conduce singuri nimic – dar aveți totuși mult control asupra modului în care șoferul funcționează în cursă, definindu-i strategia, oferindu-i mașina potrivită și chiar microgestionându-i. consumul de anvelope, combustibil și energie.

Imagine: Evoluții la frontieră

În timpul dintre original manager F1 și noua versiune, cu care s-au mulțumit pasionații de simulare a managementului sporturilor cu motor Șeful departamentului Motorsport. Inițial un joc mobil, Șeful departamentului Motorsport nu avea drepturi asupra piloților, echipelor sau pistelor actuale de F1, ci există într-o versiune fictivă a lumii F1. Jocul a primit în sfârșit o lansare pentru PC și are o comunitate activă de modding care adaugă în mod regulat piloți și echipe (dar nu piste de curse) din F1 real în joc. a avut un decalaj între ceea ce avea de oferit jocul și nivelul de imersiune. pe care și-au dorit-o fanii.

Acesta este unul dintre multele domenii în care Manager F1 22 prosper. Pe lângă asigurarea drepturilor asupra numelor și asemănărilor echipelor și piloților, jocul include și ingineri și personal din viața reală a echipei. Includerea lor este un avantaj în sine, mai ales în atașamentul pe care îl formați în timp ce le îmbunătățiți statisticile în timp. Piloții pot obține glorie, dar F1 este un sport de echipă la inimă. Și utilizarea audio în joc duce acea conexiune și mai departe.

Zumzetul plăcut al unei mașini de curse este o parte integrantă a oricărui joc de curse, dar Manager F1 22 adaugă un alt strat de realism: schimburi radio reale de echipă între piloți și ingineri. De fiecare dată când îi oferiți șoferului dumneavoastră o instrucțiune (cum ar fi „eliberați pedala din nou” sau „împingeți pentru o poziție aici”), veți auzi vocea inginerului (adevărat) din echipa dumneavoastră (reala) care dă acea instrucțiune și vocea (reala) a șoferului răspunde. Este una dintre multele mici înfloriri care se combină pentru a te învălui absolut în ceea ce este în esență o fantezie de joc de rol. (Dacă discuțiile vă deranjează, puteți oricând să vă schimbați setările audio.)

Imagine din joc cu F1 Manager 22, urmărind un Alpin pe cale să urce pe Eau Rouge la Spa-Francorchamps

Imagine: Evoluții la frontieră

Captură de ecran a unei curse nocturne în F1 Manager 22

Imagine: Evoluții la frontieră

Totuși, jocul nu arată doar ca o afacere reală – arată mai bine decât orice simulator de management sportiv de până acum. Cu un accent mare pe statistici și date, majoritatea jocurilor din genul de simulare a managementului sportiv tind să pară ca niște foi de calcul. Dar Manager F1 22Imaginile de curse „sunt aproape imposibil de distins de cele ale EA Sports” F1 22 joc de curse. Mașinile și pistele prind viață cu o claritate vizuală uimitoare, făcând cursele distractive de urmărit în timp ce încerci să-ți croiești drumul către victorie.

Prezența pistelor reale contribuie foarte mult la această imersiune vizuală. Toate punctele de vedere ale unora dintre cele mai faimoase piste de curse din lume sunt în joc, de la Cazinoul Monte Carlo din Monaco până la dealurile ondulate din Spa-Francorchamps din Belgia.

Simulatoarele de gestionare bogate în date pot fi copleșitoare pentru jucătorii noi și una dintre cele mai lăudabile părți ale Manager F1 22 este cât de personalizabilă este experiența. Jocul are toate detaliile fine pe care obsesivii F1 vor dori să le aprofundeze, dar aproape totul din joc are un anumit grad de automatizare disponibil pentru cei care vor doar să se distreze. Vrei doar să definești o strategie pentru anvelope? O poți face. Doriți să microgestionați fiecare sector al fiecărui turn? Poți să faci și asta.

Ecranul de selecție a echipei în F1 Manager 22, cu Aston Martin selectat.

Imagine: Evoluții la frontieră

Pagina de selecție a echipei în F1 Manager 22, cu Red Bull selectat

Imagine: Evoluții la frontieră

Poate Manager F1 22Gloria maximă a mărcii este accesibilitatea la atât de multe tabere, de la manageri veterani până la entuziaștii F1 până la mulți fani noi pe care sportul i-a atras în ultimii ani. Genul simulatorului de management poate fi copleșitor pentru jucătorii noi și Manager F1 22 rezolvă asta din salt. Ecranul de selectare a echipei de deschidere vă oferă o imagine de ansamblu asupra punctelor forte, punctelor slabe și obiectivelor fiecăreia dintre potențialele echipe cu care ați putea juca. Pe măsură ce treceți cu mouse-ul deasupra fiecărei echipe, o voce off a comentatorului de F1 David Croft vă spune mai multe despre starea actuală a echipei și despre cum au ajuns acolo. Când vă configurați primul joc, jocul vă va învăța la fel de multe despre propriile sisteme, cât și despre regulile generale ale curselor de F1.

A trecut mult, mult timp de când fanii F1 au avut un simulator de management licențiat care să se potrivească cu înălțimile dramatice ale lucrurilor reale. Recenta explozie de interes a deschis calea pentru momentul perfect pentru revenirea la acest stil de joc F1. Dar chiar mai impresionant decât momentul este execuția sa, care lasă extrem de puțin de dorit. Au trecut peste două decenii de așteptare – dar a meritat mai mult decât.

Manager F1 22 a fost lansat pe 30 august pe Windows PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X. Jocul a fost revizuit pe PC folosind un cod de descărcare pre-lansare furnizat de Frontier Developments. Vox Media are parteneriate afiliate. Acestea nu influențează conținutul editorial, deși Vox Media poate câștiga comisioane pentru produsele achiziționate prin link-uri afiliate. Puteți găsi informații suplimentare despre politica de etică a Polygon aici.

Add Comment