Recenzie Motorola Moto G Stylus 5G (2022): Un telefon bun stilou de gamă medie

Motorola Moto G Stylus 5G primește câteva upgrade-uri semnificative la modelul din acest an, punându-l ferm în teritoriu mid-range. Dacă sunteți în căutarea unui telefon stilou capabil, dar Samsung Galaxy S22 Ultra pare exagerat, atunci G Stylus 5G este ceea ce vă doriți.

Nu confundați Moto G Stylus 5G (ediția 2022) cu ultimul Moto G Stylus 5G al anului sau Moto G Stylus non-5G din acest an (2022). Într-un fel, toate sunt telefoane distincte. În timp ce precedentul Moto G Stylus 5G nu a fost atât de avansat în ceea ce privește specificațiile în comparație cu singurul G Stylus 4G de anul trecut, aceasta este o altă poveste anul acesta. De data aceasta, G Stylus 5G are un chipset Qualcomm îmbunătățit, o cameră principală stabilizată și mai multă memorie RAM. Nu pare mult, dar aceste upgrade-uri chiar ajută la diferențierea G Stylus 5G de clasa bugetară de 300 USD și mai puțin.

Desigur, aceste upgrade-uri vin la un preț mai mare: 499 USD pentru versiunea deblocată cu 256 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM, o creștere mare față de 399 USD de anul trecut. Dar cred că cei 100 USD în plus fac din Stylus G 5G un telefon interesant de gamă medie, mai degrabă decât un dispozitiv de uitat la limita superioară a bugetului. Este mai mult un Galaxy Note Light decât un telefon ieftin care are un stylus înăuntru.

Ecranul de 6,8 inchi al lui G Stylus 5G este un panou LCD cu o rată de reîmprospătare maximă rapidă de 120 Hz.

G Stylus 5G are un ecran imens de 6,8 inchi cu o rezoluție decentă de 1080p și o rată de reîmprospătare rapidă de 120 Hz, astfel încât derularea și animațiile par fluide, iar telefonul folosește destul de des acea frecvență de cadre maximă de 120. Hz în modul automat, care este mai ușor pentru durata de viață a bateriei decât să lași 120 Hz pornit tot timpul.

Acest ecran este un LCD, deci negrul nu este la fel de întunecat și contrastul nu este la fel de bogat ca pe un OLED. Calitatea redării video este bună, dar nu la fel de plăcută precum veți obține de la un dispozitiv mai scump (sau chiar alte modele de buget și de gamă medie care au acum ecrane OLED). Cel mai mult m-a deranjat faptul că ecranul este greu de văzut în aer liber în lumina directă a soarelui – teoretic, tehnologia LCD are un avantaj față de OLED în condiții de luminozitate. Nu a fost cazul G Stylus 5G, deoarece m-am uitat la ecran în plină zi. În interior, luminozitatea ecranului a crescut de obicei cu 80 sau 90%, ceea ce înseamnă că acest ecran nu este cel mai luminos.

Acel afișaj masiv face ca telefonul să pară puțin prostesc în buzunarul lateral al pantalonilor de yoga, dar are dimensiunea potrivită pentru toate caracteristicile dispozitivului centrate pe stilou. Scoateți stylus-ul din silozul său încorporat și veți vedea un meniu pop-up cu pictograme care vă vor conduce la aplicația Motorola de luare a notițelor, generatorul GIF și aplicația pentru cărți de colorat, printre altele. Un stylus nu este neapărat esențial pentru niciunul dintre ei, dar precizia suplimentară ajută.

Aplicația de note este puțin mai simplă decât ceea ce veți găsi pe Samsung Galaxy S22 Ultra. În loc să vă ofere acces la toate instrumentele simultan, notele individuale au file separate pentru mâzgălire, introducerea textului, imagini și note vocale. Este mai limitat, dar este și mai puțin copleșitor. Puteți alege dintre diferite opțiuni de fundal pentru pagina dvs. digitală, cum ar fi albastru pastel cu linii de grilă sau gri moale cu puncte. Ei invită ca un nou ziar alb.

În afară de aplicația de note, stylus-ul joacă mai mult un rol de sprijin. Îl puteți folosi pentru a decupa imagini într-un stil liber, pentru a adăuga scris de mână la o captură de ecran sau pentru a completa șabloane de cărți de colorat Disney. Este un stylus capacitiv, deci nu există sensibilitate la presiune și îi lipsesc caracteristicile conectate ale S Pen-ului Samsung, cum ar fi Air Actions bazate pe gesturi pentru a controla anumite funcții fără a atinge ecranul. Totuși, există un pic de greutate și se simte suficient de precis și de receptiv pentru a lua note și a schița.

Performanța generală a telefonului este foarte bună. Snapdragon 695 este un pas înainte față de chipsetul din seria 400 folosit de modelul de anul trecut, iar versiunea deblocată a telefonului include 8GB RAM foarte sănătos. Există moduri în care pot vedea cu siguranță toată puterea la lucru: aplicațiile rămân deschise relativ mult timp în fundal și pot rula un joc foarte grafic, cum ar fi Genshin Impact destul de lin. Performanța nu este impecabilă; unele aplicații, cum ar fi aplicația pentru cameră, se deschid puțin lent la pornirea inițială. Dar, în general, G Stylus 5G oferă performanțe bune care de multe ori au depășit așteptările mele de la un telefon Android de 500 USD.

Durata de viață a bateriei este, de asemenea, sănătoasă. Unele dintre telefoanele cu buget redus de la Motorola vor funcționa într-adevăr zile întregi cu o singură încărcare dacă sunteți un utilizator ușor sau moderat – G Stylus 5G nu este chiar la acel nivel, dar îi va ajuta pe majoritatea utilizatorilor să treacă printr-o zi întreagă de utilizare în siguranță. Chiar și într-o zi de utilizare intensă, eram încă la 20% la culcare. Durata de viață a bateriei nu este excepțională, dar nu ar trebui să fie ceva pentru care proprietarii dispozitivului vor trebui să-și facă griji.

Un cuvânt scurt despre 5G: versiunea deblocată a telefonului poate folosi rețelele 5G sub-6GHz ale Verizon și T-Mobile, iar purtătorul de cuvânt al Motorola, Stephanie Stiltz, a spus că alți operatori vor fi disponibili „în lunile următoare”. Probabil, asta înseamnă AT&T. G Stylus 5G acceptă frecvența în bandă C n77 pe care Verizon și AT&T o folosesc pentru a-și actualiza rețelele 5G cu rază lungă de acțiune, așa că ar trebui să poată profita de asta atunci când mai mult din acest spectru va fi online pe parcursul anului. următorii doi ani.

Moto G Stylus 5G vine cu Android 12 instalat, așa cum ar trebui, deoarece Android 13 este chiar după colț. Implementarea Android de către Motorola rămâne una dintre preferatele mele, inclusiv notificările „peek” pe ecranul de blocare care sunt utile fără a fi perturbatoare. Sistemul vă va solicita să activați o funcție sugerată a aplicației pe ecranul de pornire alimentată de o companie numită Branch. În testarea mea, sugestiile sale nu sunt atât de inteligente și doar ocupă spațiu, dar este destul de ușor să renunți la această caracteristică specială.

Stiltz de la Motorola spune că G Stylus 5G va primi o actualizare a platformei OS și trei ani de actualizări de securitate. Aceasta este o îmbunătățire față de politica anterioară a companiei de a susține telefoane timp de doi ani, dar nu la fel de bună ca politica de cinci ani a Samsung pentru unele dintre telefoanele sale de buget, cum ar fi Galaxy A53 5G. . Totuși, este un progres și, dacă îți place să schimbi vechiul dispozitiv cu unul nou la fiecare câțiva ani, acesta va face smecheria.

Camera principală din spate a telefonului include stabilizare optică, care ajută la menținerea fotografiilor să arate mai clare în lumină slabă.

Când vine vorba de calitatea camerei, Moto G Stylus 5G pare că nu își ridică potențialul. Uneori, calitatea imaginii este bună, iar stabilizarea optică a camerei principale pare să ajute la păstrarea mai multor detalii în fotografiile realizate în condiții de lumină slabă. Însă Motorola nu a apelat la procesarea imaginii, iar fotografiile par uneori prea strălucitoare cu verzi și roșii neon.

Sistemul de cameră din spate al lui G Stylus 5G este format dintr-un standard larg de 50 de megapixeli f/1.9, un ultra-larg de 8 megapixeli și un senzor de adâncime de 2 megapixeli care ajută la fotografiile în modul portret. Există, de asemenea, o cameră selfie de 16 megapixeli f/2.2 cu un filtru de frumusețe foarte agresiv pentru netezirea feței, care poate fi dezactivat, din fericire.

Fotografiile în modul Portret sunt în general bune, deși uneori sunt predispuse la erori, cum ar fi neclaritatea pe urechea unui subiect. Fotografiile macro sunt datorită lentilei ultra-wide, care este de fapt mult mai plăcută decât utilizarea unei camere macro dedicate de joasă rezoluție, deoarece obțineți de fapt autofocus. Fotografiile în condiții de lumină slabă și slabă par uneori prea netede, iar alteori întunecate și contrastante. E greu să știi ce vei obține. Înregistrarea video atinge vârfuri la 1080/30p, iar pentru 500 USD, acest telefon ar trebui să filmeze 4K. În prezent, clipurile video tind să fie prea iluminate, deși stabilizarea este bună.

Moto G Stylus 5G de anul acesta este un upgrade frumos față de modelul numai LTE.

Dacă doriți un telefon cu un stylus care să țină pasul cu sarcinile solicitante, iar calitatea camerei nu este o prioritate, atunci G Stylus 5G este o opțiune convingătoare. Nu toată lumea are nevoie de puterea lui Galaxy S22 Ultra, iar Moto G Stylus 5G vine ca o alternativă mult mai ieftină, cu performanțe sănătoase. Moto G Stylus numai LTE este o opțiune și mai ieftină la 279 USD, care este o opțiune bună dacă bugetul dvs. este strâns. Dar dacă puteți economisi peste 200 USD în plus, modelul 5G este un upgrade frumos pentru performanța sa mai rapidă.

Totuși, nu este un telefon pe care l-aș recomanda ca o alegere completă în gama sa de preț. Dacă nu sunteți un pasionat de stylus, atunci Galaxy A53 5G este un pachet cu totul mai bun. Ecranul său OLED de 120 Hz este mai frumos, calitatea camerei este mai bună și mai consistentă și este de așteptat să primească cinci ani de actualizări de securitate. Nu ai la fel de mult spațiu de stocare sau RAM, dar este și cu 50 de dolari mai ieftin.

Cu LG iesit de pe piata telefoanelor mobile, mai avem doar doi producatori de telefoane stilouri. S22 Ultra este mult, mult mai mare și își merită prețul mare dacă sunteți în căutarea unui stylus și cel mai bun dintre cei mai buni. G Stylus 5G pare o cale de mijloc bună pentru fanii stylus-ului, atâta timp cât nu sunteți prea pretențios în ceea ce privește calitatea imaginii.

Add Comment