Reggie Fils-Aimé a avut „o discuție serioasă” despre aducerea lui Mother 3 West cu Iwata

Imagine: Nintendo Life/Zion Grassl

Astăzi a fost o zi plină de bunătăți Reggie Fils-Aimé. Noua carte a fostului președinte al Nintendo of America, perturba jocul, se lansează astăzi în America de Nord și am avut șansa să-l citim din timp. Puteți citi gândurile noastre despre carte chiar aici, în recenzia noastră.

Cu toate acestea, fanii care au precomandat versiunea audiobook au acces la conținut bonus exclusiv, unde Reggie discută cu prietenul său apropiat și gazda Game Awards, Geoff Keighley. Discuția se învârte în mod natural în jurul – ghici ce? – Mama 3.

Este un joc pe care oamenii îl asociază adesea cu mandatul lui Reggie la Big N, un joc pe care fanii l-au hărțuit pe Reggie de ani de zile în timp ce lucra la Nintendo și nu numai. Reggie s-a jucat adesea cu fanii ca răspuns, spunând odată că deține un Versiunea în limba engleză a Mother 3 pe Twitter. Și cum putem uita de deschiderea evenimentului digital Nintendo E3 2014?

Conținutul bonus al cărții audio a fost compilat de Nintendo All About Mother 3. Reggie a vorbit cu Keighley despre decizia Nintendo, care a fost luată înainte ca acesta să se alăture companiei. Când a fost la bord, Nintendo împingea deja marketingul Nintendo DS. Reggie dezvăluie că marketingul predecesorului său, EarthBound, a fost bine gândit.

„Decizia inițială de a nu lansa jocul a fost luată înainte de a mă alătura companiei, dar cu siguranță am avut multe conversații cu domnul Iwata despre acest joc, despre pasiunea fanilor și, cu siguranță, perspectiva a fost primul joc de pe Super Nintendo. Divertisment. Sistemul nu s-a vândut foarte bine. Desigur, după cum m-am întors la el, marketingul nu a fost grozav. Cred că a fost comercializat într-un fel ciudat, cum ar fi „jocul ăsta miroase” sau ceva de genul. Chiar nu a fost cea mai bună activitate de marketing din spatele lansării unui nou joc. Pentru că nu s-a vândut bine, pentru că da, există mult timp și investiții financiare în localizarea acestui tip de conținut, chiar nu a fost o prioritate.”

Având în vedere că EarthBound a devenit popular la mult timp după lansarea inițială a jocului, acest lucru nu este prea surprinzător. Dacă includeți faptul că în acel moment se punea accentul pe DS și că Wii era, de asemenea, la orizont, „pur și simplu nu a fost o prioritate puternică de afaceri”.

Cu siguranță este dezamăgitor de auzit, dar conversația în jurul locației lui Mother 3 nu s-a încheiat aici. Odată cu era 3DS și Wii U, achizițiile doar digitale au crescut în popularitate, iar succesul Consolei virtuale pe Wii a fost proaspăt în mintea Nintendo.

Reggie dezvăluie că a avut o conversație cu Satoru Iwata despre a treia intrare din seria Mother de pe 3DS sau Wii U prin această metodă. El sugerează că relansarea primului joc – EarthBound Beginnings – a fost un exemplu de scufundare a degetelor de la picioare în apă.

„Am avut discuții înainte despre o grămadă de jocuri care nu au fost localizate, că era un joc pur japonez pus la dispoziție. Și am făcut asta pentru o serie de titluri. Ei, domnul Iwata și cu mine am avut această conversație despre Mother 3. Ceea ce s-a întâmplat în cele din urmă a fost că am lansat primul joc Mother numit EarthBound Beginnings pe Wii U eShop. este un sentiment al conversațiilor care au avut loc și al procesului de gândire.”

EarthBound Beginnings era renumit pentru dificultatea sa ridicată și, în multe privințe, se simțea ca un prototip pentru continuarea SNES, așa că era deja o vânzare de nișă pentru oricine, în afară de fanii hardcore EarthBound. Și singura sa lansare pe Wii U (până la Switch Online), o consolă care a avut un număr dezamăgitor de vânzări, a fost probabil un pic cam greu.

Reggie vorbește mai mult despre Iwata – care s-a alăturat producției pe EarthBound când proiectul era într-o criză dificilă și a fost posibil responsabil pentru salvarea lui – care a avut mai multe discuții cu președintele NoA despre potențiala relansare de către Mother 3.

Și cine știe? Dacă domnul Iwata nu ar fi murit, dacă poate Wii U s-ar fi descurcat mai bine pe piață, poate că jocul Mother 3 ar fi avut succes atunci. Deci, cu siguranță au existat conversații, dar ar fi trebuit să se facă în mod corect.

Este clar că Reggie speculează sau se gândește cu voce tare la ceea ce ar fi putut fi, dar este o notă tristă la care se încheie. Reggie a spus pentru SXSW cum moartea lui Iwata l-a determinat să-și reevalueze viața, așa că este clar că cei doi erau apropiați.

Mai devreme astăzi, am raportat despre gândurile lui Shinichi Kameoka despre motivul pentru care Mother 3 nu a fost localizat pe podcastul Kit & Krysta. Fanii sunt încă disperați să vadă o lansare oficială a acestui joc și poate că toate aceste discuții celebre de Nintendo și Brownie Brown vă vor ajuta.

Lectură în continuare

Vă rugăm să rețineți că unele link-uri externe de pe această pagină sunt link-uri afiliate, ceea ce înseamnă că dacă faceți clic pe ele și faceți o achiziție, este posibil să primim un mic procent din vânzare. Vă rugăm să citiți dezvăluirea FTC pentru mai multe informații.

.

Add Comment