„Stilurile de viață Deliveroo” vor face din Marea Britanie cea mai grasă țară din Europa într-un deceniu, avertizează OMS

Creșterea „stilurilor de viață Deliveroo” va face din Marea Britanie cea mai grasă țară din Europa într-un deceniu, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Aplicațiile de livrare a meselor alimentează o criză de obezitate, încurajând supraalimentarea și inactivitatea fizică, spun oficialii din domeniul sănătății.

Și obiceiurile alimentare sărace au fost stimulate de pandemie, când britanicii au devenit dependenți de faptul că mâncarea le este livrată la ușă după ce li s-a ordonat să rămână acasă.

Șefii din domeniul sănătății au spus că servicii precum Deliveroo și Just Eat au devenit rapid parte din „cultura și modul de viață” a țării.

Un raport major, publicat de OMS, indică faptul că mesele de la restaurant și la pachet conțin adesea mai multe grăsimi, zahăr și sare decât cele gătite acasă, ceea ce înseamnă că oamenii consumă în medie cu 200 de calorii mai mult pe zi dacă nu le consumă. gătesc singuri mesele.

În plus, aplicațiile facilitează comanda de mâncare fără a părăsi canapea, ceea ce reduce oportunitățile de exerciții fizice.

Marea Britanie ocupă locul trei în Europa pentru obezitate, în urma Turciei și Maltei, cu 27,8% adulți supraponderali.

Dar această cifră ar putea crește la 37% – mai mult decât unul din trei adulți – până în 2033, mai mult decât orice altă țară.

RATES DE OBEZITATE ADULTI: Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a constatat ca Marea Britanie se afla pe locul trei in Europa in ceea ce priveste procentul din populatia sa considerata obeza. Cu cât punctele sunt mai în dreapta pe grafic, cu atât este mai mare proporția de adulți considerați obezi în țara respectivă. Punctul violet reprezintă datele combinate pentru ambele sexe, în timp ce punctele albastre și verzi arată rata obezității pentru bărbați și, respectiv, femei.

RATE DE OBEZITATE LA COPII ÎN VÂRSTE 10-19: Marea Britanie ocupă locul opt în ceea ce privește excesul de greutate în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani, doar după Cipru.  Acest grafic arată atât prevalența obezității, cât și a excesului de greutate în Europa, în funcție de țară.  Punctele din stânga sunt doar pentru obezitate, în timp ce punctele din dreapta sunt pentru persoanele clasificate ca supraponderali (care include numerele obeze)

RATE DE OBEZITATE LA COPII ÎN VÂRSTE 10-19: Marea Britanie ocupă locul opt în ceea ce privește excesul de greutate în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani, doar după Cipru. Acest grafic arată atât prevalența obezității, cât și a excesului de greutate în Europa, în funcție de țară. Punctele din stânga sunt doar pentru obezitate, în timp ce punctele din dreapta sunt pentru persoanele clasificate ca supraponderali (care include numerele obeze)

RATE DE OBEZITATE PENTRU 5-9 ANI: Și ocupă locul al doisprezecelea pentru procentul de copii supraponderali și obezi cu vârsta cuprinsă între cinci și nouă ani, cu copii mai puțin grași decât Turcia, dar mai mult decât Franța.  Punctele din stânga arată ratele numai pentru copiii obezi, în timp ce punctele din dreapta îi includ și pe cei clasificați ca supraponderali

RATE DE OBEZITATE PENTRU 5-9 ANI: Și ocupă locul al doisprezecelea pentru procentul de copii supraponderali și obezi cu vârsta cuprinsă între cinci și nouă ani, cu copii mai puțin grași decât Turcia, dar mai mult decât Franța. Punctele din stânga arată ratele numai pentru copiii obezi, în timp ce punctele din dreapta îi includ și pe cei clasificați ca supraponderali

Raportul spune că criza obezității a atins „proporții epidemice” în Europa, provocând aproximativ 1,2 milioane de decese în fiecare an.

Dr. Kremlin Wickramasinghe, liderul OMS pentru bolile netransmisibile în Europa, a avertizat că Marea Britanie este printre cei mai mari infractori ai stilului de viață nesănătos.

Vorbind la Congresul European de Obezitate de la Maastricht, Țările de Jos, el a spus: „În Marea Britanie, vedem o proporție mai mare a populației expusă la acest tip de mediu.

„Vedeți aceleași lucruri în alte țări, dar în Marea Britanie vedeți o proporție mai mare de livrare online de alimente și expunere la publicitate.

„Proporția populației acoperită de aceste livrări de mâncare la pachet și online este mai mare. Este foarte important în Marea Britanie în comparație cu alte țări.

Cele mai grave 10 țări din Europa pentru obezitate

Curcan

Malta

Regatul Unit

Ungaria

Lituania

Israel

Republica Cehă

Andorra

Irlanda

Bulgaria

32.1

28.9

27.8

26.4

26.3

26.1

26

25.6

25.3

25

El a adăugat: „Am văzut o expansiune rapidă a utilizării și a popularității aplicațiilor de livrare a alimentelor în timpul pandemiei de Covid-19… S-au descurcat foarte bine și au devenit rapid parte din cultura și comunitatea noastră, a modului nostru de viață.

„Cu toate acestea, au potențialul de a crește obezitatea, deoarece îi împing pe oameni să comande mai mult decât au nevoie, cu oferte precum livrare gratuită dacă cheltuiți mai mult de o anumită sumă”.

„De asemenea, este dificil să-ți gestionezi dimensiunile porțiilor atunci când comanzi printr-o aplicație.”

Deliveroo și-a dublat numărul de clienți în prima jumătate a anului trecut, cu comenzi în creștere cu 110% în Regatul Unit și Irlanda, comparativ cu prima jumătate a anului 2020. De asemenea, Just Eat a înregistrat o creștere a comenzilor cu 76% în prima jumătate a anului 2021.

Raportul OMS avertizează că porțiile sunt adesea mai mari, ceea ce încurajează supraalimentarea și că „pachetele sau reducerile de fidelitate pot încuraja supracomenzile”.

Tam Fry, de la National Obesity Forum, a declarat: „Oamenii s-au obișnuit cu acest stil de viață Deliveroo, în care pot primi tot ce doresc la ușă 24/7 fără a fi nevoiți să miște un musculos.

„Strada noastră este plină de biciclete de livrare zi și noapte, pentru că oamenilor le place confortul serviciului.

„Ar fi mai sănătos dacă oamenii ar găti pentru ei înșiși sau măcar ar merge pe jos la chippy local”.

El a adăugat: „Chiar și copiii din școala elementară folosesc aplicații alimentare pentru a livra mâncare și pizza în sala de clasă”.

Raportul OMS solicită încetarea comercializării alimentelor nesănătoase care vizează copiii, precum și îmbunătățirea accesului la serviciile de control al greutății.

Deliveroo a spus că dorește „să ofere informațiile potrivite și o selecție mai mare de opțiuni mai sănătoase pe platforma noastră”, în timp ce Just Eat a spus că multe restaurante de pe platforma sa oferă opțiuni mai sănătoase și porții mai mici.

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a declarat: „Obezitatea costă NHS peste 6 miliarde de lire sterline pe an, iar abordarea problemei va economisi miliarde de lire sterline, ajutând la o bază financiară sustenabilă, în timp ce lucrăm pentru a recupera sistemul de sănătate. ”

Doar unul din zece adolescenți din Marea Britanie mănâncă suficiente legume

Nouă din 10 adolescenți britanici nu mănâncă suficiente legume, potrivit unui studiu finanțat de guvern.

Doar 10% consumau 200 g sau mai mult pe zi din aportul recomandat de NHS de 400 g de fructe și legume proaspete, sau „cinci pe zi”.

Cercetarea a mai constatat că doar 30% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani au mâncat 100 g de fructe, echivalentul unui măr proaspăt pe zi.

Vine pe fondul unei crize de obezitate, până la un sfert dintre tinerii englezi considerați prea grași până ajung la școala secundară.

Academicieni de la Universitatea din Birmingham au descoperit că 73% au consumat mai mult zahăr adăugat decât maximul recomandat de NHS de 30 g, sau aproximativ șapte lingurițe, pe zi.

Cercetarea din Marea Britanie vine în momentul în care experții danezi au publicat un studiu separat care spunea că stomatologii ar trebui să verifice indicele de masă corporală (IMC) al copiilor atunci când merg la controale pentru a urmări și aborda mai bine obezitatea infantilă.

Ambele studii au fost publicate în aceeași zi în care OMS a îndemnat autoritățile din domeniul sănătății să facă mai mult pentru a combate „epidemia de obezitate” din Europa.

Marea Britanie este în prezent pe locul trei în ceea ce privește procentul de adulți obezi, după Turcia și Malta.

.

Add Comment