Toate evenimentele de sărbătoare bancară din iunie includ RAF Flypast, People’s Pageant și Trooping the Color

Națiunea se pregătește să sărbătorească Jubileul de platină al Reginei cu un weekend de vacanță de patru zile, care va fi plin de parade, muzică live și petreceri pe stradă.

Dacă aveți streamere la îndemână, iată tot ce trebuie să știți despre tot ce se întâmplă între joi 2 iunie și duminică 5 iunie pentru a sărbători oficial cele șapte decenii foarte speciale de serviciu ale Majestății Sale:

Regina sărbătorește 70 de ani de domnie în iunie

joi, 2 iunie

Regina a urcat pe tron ​​pe 6 februarie 1952, la vârsta de doar 25 de ani, în urma morții subite a tatălui ei, regele George al VI-lea, în timp ce ea se afla plecată în Kenya. Încoronarea sa a avut loc în anul următor, pe 2 iunie 1953, la Westminster Abbey.

Dar punctul central al sărbătorilor este weekendul Jubileului de platină din iunie, unde o sărbătoare publică prelungită, începând de joi, 2 iunie, va oferi comunităților și oamenilor din Marea Britanie oportunitatea de a sărbători piatra istorică.

Evenimentele vor începe joi cu Parada de Naștere a Reginei și Trooping The Color, unde peste 1.400 de soldați, 200 de cai și 400 de muzicieni vor ieși pe străzile capitalei pentru a marca ziua oficială de naștere a Majestății Sale, care, în anii obișnuiți, are loc în ziua a doua joi a lunii iunie. .

În timpul sărbătorii jubileului va avea loc un Trooping The Color special.  Foto: MOD/Asociația Presei
În timpul sărbătorii jubileului va avea loc un Trooping The Color special. Foto: MOD/Asociația Presei

Parada începe la Palatul Buckingham și se îndreaptă către Horse Guards cu membrii familiei regale care călătoresc cu autocarul sau călare.

Totul urmează să înceapă la ora 9:00 cu competiția oficială de la Horse Guards și toată lumea va ajunge la ora 10:00. Ar trebui, conform orarului oficial de pe site-ul Ministerului Apărării, să se încheie la ora 12:25.

Evenimentul se va încheia cu tradiționalul zbor RAF de la ora 13.00, dacă vremea o permite, care poate fi urmărit de publicul din Mall și este de așteptat să vadă și unii membri ai familiei regale, inclusiv regina însăși, veniți și ei la Buckingham. Balconul palatului pentru a vedea avioanele zburând deasupra capului.

Sărbătorile vor avea loc în capitală în 2022 pentru Jubileul de platină.  Fotografie: iStock/Getty Images
Sărbătorile vor avea loc în capitală în 2022 pentru Jubileul de platină. Fotografie: iStock/Getty Images

Pentru cei care nu plănuiesc să călătorească în capitală pentru a se bucura de evenimente în persoană, parada și pasajul Reginei vor fi transmise în direct de BBC joi dimineață, spun organizatorii.

Prima zi majoră de sărbători se va încheia joi seara cu aprinderea farurilor Jubilee în Marea Britanie și în Commonwealth și va fi primul eveniment major din cele patru zile în care comunitățile se vor alătura.

Farurile jubileare vor fi aprinse în Marea Britanie și Commonwealth joi
Farurile jubileare vor fi aprinse în Marea Britanie și Commonwealth joi

În Marea Britanie, orașele și orașele se vor pune la treabă aprinzându-și farurile la 21:45.

Aproximativ 1.500 sunt de așteptat să fie iluminate joi seară pe verdeața satului, zonele comunitare și pe terenurile de recreere, ceea ce înseamnă că va avea loc cu siguranță o ceremonie în Marea Britanie lângă tine.

Organizatorii, care vor aprinde un amestec de faruri alimentate cu gaz, braziere sau chiar vor construi faruri de foc în alte puncte focale locale, au avut opțiunea în acest an de a cumpăra un nou kit de faruri conceput special pentru jubileul de platină sau de a reînvia un far sau un brazier care ar putea au fost construite pentru o sărbătoare națională anterioară.

De asemenea, se așteaptă ca un far principal să fie aprins în cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Buckingham pentru a închide prima zi de evenimente interne. Pentru a afla mai multe, dați clic aici.

Farurile vor fi aprinse în Marea Britanie și Commonwealth, alături de unul de la Palatul Buckingham
Farurile vor fi aprinse în Marea Britanie și Commonwealth, alături de unul de la Palatul Buckingham

Vineri, 3 iunie

Sărbătorile oficiale vor continua vineri, 3 iunie, cu un serviciu religios pentru Regina, Familia Regală, politicieni și alți demnitari și invitați.

Slujba de Ziua Recunoștinței pentru domnia Reginei, ținută la Catedrala Sf. Paul. Publicul nu va putea participa la eveniment, deși se așteaptă mulțimi în afara catedralei pentru a-i vedea pe cei care sosesc, dar este de așteptat să fie transmis în direct.

Familia regală, inclusiv regele George al VI-lea, regina mamă, viitoarea regină și prințesa Margareta, părăsesc St Paul's după o slujbă bisericească.  Foto: PA
Familia regală, inclusiv regele George al VI-lea, regina mamă, viitoarea regină și prințesa Margareta, părăsesc St Paul’s după o slujbă bisericească. Foto: PA

Pentru a marca această ocazie, St Paul’s a anunțat o nouă expoziție pentru vară intitulată Jubilee: St Paul’s, the Monarch and the Changing World, care explorează istoria celebrărilor jubiliare de la Catedrala St Paul de-a lungul a trei secole.

Acesta se va deschide miercuri, 25 mai și se va concentra pe sărbătorile jubiliare ale Regelui George al III-lea, Regelui George al V-lea, Reginei Victoria și Jubileurile de argint, aur și diamant ale SM Regina Elisabeta a II-a. Îmbrăcăminte, albume, fotografii, suveniruri jubiliare și alte suveniruri din arhive vor fi printre exponate. Pentru a afla mai multe, dați clic aici.

Vineri va avea loc o slujbă de mulțumire
Vineri va avea loc o slujbă de mulțumire

Sambata 4 iunie

Prima zi a weekendului și se anunță plin de viață și incitantă pentru evenimentele jubiliare.

Regina, împreună cu alți membri ai familiei regale, urmează să își înceapă ziua la Epsom pentru Derby. Ziua Derby-ului de la Epsom Downs sărbătorește cea de-a 243-a desfășurare a cursei la plat și scena este, de asemenea, pregătită pentru o comemorare oficială a Jubileului de Platină, care să coincidă cu ziua cursei.

Muzicieni, trupe și vedete de televiziune și cinema sunt pregătite să se alăture concertului
Muzicieni, trupe și vedete de televiziune și cinema sunt pregătite să se alăture concertului

Și apoi este unul dintre cele mai mari și mai așteptate evenimente ale weekendului de patru zile – Platinum Party at the Palace.

Familia Regală, cu sprijinul BBC, găzduiește un concert live special care va reuni cei mai buni artiști ai lumii pentru a cânta la Palatul Buckingham.

Promițând tehnologie de ultimă oră și design scenic uimitor, evenimentul va cuprinde o gamă largă de spectacole de la staruri ale muzicii globale, precum și o orchestră completă și actori de film, televiziune și scenă care vor spune povestea și vor celebra câteva. dintre cele mai semnificative momente culturale ale domniei de șapte decenii a reginei.

Dame Shirley Bassey cântă la concertul pop Golden Jubilee din grădinile Palatului Buckingham din Londra în 2002. Foto: PA/REUTERS/Stephen Hird
Dame Shirley Bassey cântă la concertul pop Golden Jubilee din grădinile Palatului Buckingham din Londra în 2002. Foto: PA/REUTERS/Stephen Hird

O gamă completă pentru concertul foarte așteptat nu a fost încă confirmată, deși se așteaptă să apară câteva vedete de renume, dar 10.000 de bilete uriașe au fost dăruite membrilor publicului, care și-au primit permisele printr-un buletin de vot care a deschis. la sfarsitul lunii februarie.

Spectacolul, care este de așteptat să înceapă la mijlocul serii și să dureze două-trei ore, va fi transmis în direct pe BBC One și BBC iPlayer. Aflați mai multe aici.

Petreceri de stradă, ca aceasta din Kent pentru nunta regală din 2011, vor avea loc în Marea Britanie
Petreceri de stradă, ca aceasta din Kent pentru nunta regală din 2011, vor avea loc în Marea Britanie

Duminică 5 iunie

În timp ce gospodăriile își pot organiza petrecerile pe stradă Platinum Jubilee în orice zi în timpul celor patru sărbători legale, duminică, 5 iunie va marca prânzul oficial al Marelui Jubileu și atunci se așteaptă ca majoritatea străzilor să înceapă într-un cartier tradițional îngenunchiat. .

Intenția Marelui Prânz Jubileu, lansat pentru prima dată în 2009, este de a aduce sărbătorile în colțul fiecărei comunități, încurajând oamenii să împartă mâncare și distracție cu cei din apropiere.

Aceste sărbători pot fi mari sau mici, constând într-o petrecere în stradă, picnic, ceai și prăjitură sau un grătar în grădină – dar prânzurile organizate pentru Jubileul de diamant al Reginei în 2012 au fost un succes răsunător și au crescut foarte mult numărul mitingurilor organizate în onoarea lui.

Locuitorii s-au adunat în 1981 pentru o petrecere de stradă în Maidstone
Locuitorii s-au adunat în 1981 pentru o petrecere de stradă în Maidstone

Odată ce toată mâncarea și băutura au fost împărtășite duminică după-amiază, va fi treaba a mii de oameni din Londra să vadă weekendul Jubileului de platină cu stil.

Peste 10.000 de persoane sunt aliniate pentru a participa la Platinum Jubilee Pageant sau „People’s Pageant”, așa cum este cunoscut acum, care va fi unul dintre evenimentele finale ale weekendului de patru zile.

Uriașa paradă coregrafiată se învârte în jurul Palatului Buckingham, a Mall-ului și a străzilor din jur și va spune povestea domniei de 70 de ani a Reginei și a societății noastre în schimbare.

Procesiunea, formată din membri ai serviciului, artiști, lucrători cheie și voluntari, va parcurge un traseu de 3 km și este de așteptat să fie urmărită de un miliard de oameni din întreaga lume prin intermediul emisiunilor de televiziune planificate în întreaga lume.

La Concursul Poporului participă mii de oameni
La Concursul Poporului participă mii de oameni

Finalul se va forma în jurul Memorialului Regina Victoria din afara Palatului Buckingham, unde va fi interpretat imnul național și vor apărea și câteva nume mari, inclusiv artistul Ed Sheeran.

Adrian Evans, maestru al concursului The Queen’s Platinum Jubilee Pageant, a explicat: „Un jubileu de platină este unic. În toată istoria noastră, nu a existat niciodată o ocazie de a sărbători o domnie de șaptezeci de ani.

„Ne propunem să facem din această ocazie cea mai magnifică, o ocazie în care națiunea își poate arăta afecțiunea și aprecierea față de monarh. Concursul de platină este atunci un „mulțumesc” reginei, un mulțumire din partea noastră tuturor.”

.

Add Comment