Un cuplu a fost diagnosticat cu cancer după ce rezultatele soțului au determinat-o pe soție să fie testată

Diane Boothby, în vârstă de 63 de ani, a decis că va investi într-o scanare privată pentru a investiga simptomele după ce soțul ei a fost diagnosticat cu cancer intestinal cu câteva luni mai devreme.

Diane și Paul Boothby s-au luptat amândoi cu cancerul în același timp, după ce au fost diagnosticați la doar câteva luni distanță

Un soț și o soție au descoperit că amândoi aveau cancer după ce diagnosticul lui a determinat-o să se facă testat.

În urma diagnosticului de cancer intestinal al soțului ei, Diane Boothby, în vârstă de 63 de ani, a decis să investească într-o ecografie privată pentru a investiga simptomele.

A fost șocată să descopere că suferă de chisturi ovariene.

Soțul ei, Paul Boothby, în vârstă de 69 de ani, fusese diagnosticat cu cancer intestinal în stadiul trei în august 2021 și a suferit o intervenție chirurgicală pentru a încerca să trateze tumora în septembrie.

Între timp, Diane a început să vadă consultanți în timp ce soțul ei se pregătea pentru operație – și a fost diagnosticată cu cancer ovarian în ianuarie 2022.

Cuplul de la Downham Market din Norfolk, care are două fiice și patru nepoți, este acum în remisie.Paul Boothby, în vârstă de 69 de ani, fusese diagnosticat cu cancer intestinal în stadiul trei în august 2021 și a fost operat pentru a încerca să trateze tumora în septembrie.
(

Imagine:

Diane Boothby/SWNS)

Diane a spus: „Suntem traumatizați chiar acum – amândoi ne simțim mai emoționați și mai traumatizați în legătură cu asta decât eram de fapt atunci când treceam prin asta.

„Am trecut de la îngrijirea unei persoane cu cancer la a fi o persoană cu cancer – iar Paul a trecut de la a fi o persoană cu cancer la a avea grijă de cineva cu cancer.

„Trebuie să forțezi cum te simți pentru a fi diagnosticat – dacă l-aș fi lăsat să plece și l-aș fi lăsat, cine știe ce s-ar fi putut întâmpla”.

Paul a fost diagnosticat după un control de rutină – se simțea mai obosit decât de obicei, dar nu credea că are cancer în stadiul trei.Diane se lupta cu propriile ei probleme de sănătate de ceva vreme, inclusiv balonarea severă care fusese atribuită diverticulitei – o inflamație a intestinului
(

Imagine:

Diane Boothby/SWNS)Diane Boothby la spital pentru operație
(

Imagine:

Diane Boothby/SWNS)

În urma diagnosticului său din august 2021, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-și îndepărta intestinul în septembrie a acelui an și a început tratamentul cu chimioterapie.

Diane se lupta cu propriile probleme de sănătate de ceva vreme, inclusiv balonarea severă, care fusese atribuită diverticulitei – o inflamație a intestinului.

Cu toate acestea, Paul a presat-o să cheltuiască cei 190 de lire sterline pentru o scanare privată și, spre surprinderea lui, a descoperit că avea chisturi ovariene.

Abia când a suferit o intervenție chirurgicală, în decembrie 2021, pentru a confirma cauza chisturilor și pentru a-și îndepărta ovarele și trompele uterine, medicii au descoperit că Diane avea, de fapt, cancer ovarian de mai jos.Prima ieșire a lui Diane și Paul Boothby după cancer
(

Imagine:

Diane Boothby/SWNS)Diane și Paul Boothby în ziua nunții lor
(

Imagine:

Diane Boothby/SWNS)

Pentru a elimina cancerul rar, a doua ei operație a suferit o histerectomie totală în martie.

Acum, cuplul nu are cancer și se recuperează din suferința lor.

Diane a spus: „Cancerul intestinal în stadiul trei al lui Paul a fost detectat în timpul unui control de rutină – nu a avut alte simptome decât oboseală severă.

„Din fericire, a făcut mereu examenele de la 60 de ani și în mod normal sunt bine, a fost doar ultimul – am fost șocați pentru că nu ne așteptam deloc.

„A fost diagnosticat în august și a fost operat în septembrie pentru extirparea intestinelor, precum și o serie de chimioterapie.Diane și Paul Boothby când s-au cunoscut pentru prima dată în 1979
(

Imagine:

Diane Boothby/SWNS)

„M-am chinuit de ceva vreme și am tot spus că ceva nu este în regulă cu mine – aveam un stomac mărit din cauza balonării și am fost îndrumat către echipa de intestin pentru a vedea dacă am nevoie de o colonoscopie.

„Văzusem mulți oameni și nu mergeam nicăieri până când Paul m-a înghiontat și mi-a spus „ok, du-te și fă o scanare privată” – așa că am făcut.

„A costat 190 de lire sterline și a meritat fiecare bănuț.

„Când am cerut trimitere la ginecologie, am fost trimisă pe calea normală până mi-am făcut o ecografie privată.

„În urma scanării, am avut toate dovezile că am chisturi ovariene și mi-am contactat medicul pentru a-mi spune că am nevoie de o trimitere urgentă.Diane și Paul Bootby
(

Imagine:

Diane Boothby/SWNS)

„Am fost pusă pe o pistă de două săptămâni pentru a fi văzută la spital și s-au gândit că ar fi fost un chist endometrial, deși aveam și un nivel ridicat de CA125 în sânge, ceea ce poate fi un indiciu al cancerului ovarian.

„Am fost diagnosticat cu cancer abia în ianuarie anul acesta – a trebuit să fac două operații pentru că nu erau siguri dacă este cu siguranță cancer.

„Am fost extrem de norocos – prima mea operație a fost îndepărtarea ovarelor și a trompelor uterine, iar a doua operație a fost o histerectomie totală și o intervenție chirurgicală de reducere și, de asemenea, sunt acum liberă de cancer.

„Paul spune că s-a simțit amorțit din cauza experienței, când vorbesc mult despre asta, dar amândoi înțelegem cum se simte celălalt, ce a fost bine – el spune că mă pot raporta la asta când nimeni altcineva nu poate.

„Nu ne-am întors încă la ceea ce numim viața normală pentru că Paul a trebuit să se autoizoleze în decembrie, asta însemna că nu putem petrece Crăciunul cu familia, dar cel puțin anul acesta vom fi acolo.

„Am dori să mulțumim organizațiilor de caritate și spitalelor de cancer care ne-au susținut – The Big C, Macmillan și Overcan.

„Suntem căsătoriți de patruzeci și trei de ani și nu am sărbătorit încă ultima noastră aniversare de căsătorie – mai avem multe de sărbătorit”.

Citeste mai mult

Citeste mai mult

.

Add Comment